Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Facka a kopance: Prezidenta Sionu po útoku na spolukomentátora čaká drsný trest

BERN - Prezident futbalového klubu FC Sion dostal svoj trest.
Zdroj: 25452
Zdieľajte:

Prezident futbalového klubu FC Sion Christian Constantin dostal za fyzický útok na televízneho analytika 14-mesačný zákaz vstupu na tamojšie štadióny. Vedenie Švajčiarskej futbalovej ligy mu zároveň "naparilo" pokutu 100.000 švajčiarskych frankov (v prepočte cca 86.526 eur). Trest sa podľa agentúry AP vzťahuje okrem ligových stretnutí aj na zápasy Švajčiarskeho pohára a medzištátne duely. Constantin sa môže voči verdiktu odvolať.

Prečítajte si aj

Slovensko postúpilo na MS len raz: Ako zhodnotil kvalifikáciu prezident futbalového zväzu?

Constantin sa po víťaznom zápase švajčiarskej ligy na pôde Lugana (2:1) postaral o škandál. Televíznemu spolukomentátorovi Rolfovi Fringerovi totiž uštedril facku a kopanec. Fringer, ktorý bol v minulosti švajčiarsky reprezentačný tréner, predtým počas priameho prenosu nazval Constantina "narcisom s nulovou empatiou", čo šéf Sionu neuniesol. "Nakopal som ho do zadku, bol to dobrý pocit," citovala agentúra DPA slová Constantina.

Vedenie ligy incident ostro odsúdilo a proti Constantinovi iniciovalo disciplinárne konanie. Šéf Sionu neskôr abdikoval na post viceprezidenta kandidatúry Sionu na ZOH 2026.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články