Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Brazílčania po zápase v Bolívii potrebovali kyslíkové masky, Neymar: Je neľudské v niečom takom hrať

LA PAZ - Brazílski futbalisti zažili poriadne zaťažkávajúcu skúšku.
Zdroj: 25276
Zdieľajte:

Brazília nastúpila vo štvrtok na kvalifikačný zápas proti Bolívii, duel sa hral na štadióne, ktorý sa nachádza v nadmorskej výške 3 637 metrov nad morom. Pre porovnanie, najvyšší vrch Slovenska Gerlachovský štít má výšku 2 654 metrov nad morom. Štadión v meste La Paz má ako jediný výnimku voči pravidlám FIFA, podľa ktorej sa profesionálne zápasy môžu hrať maximálne vo výške tri tisíc metrov nad morom.

Prečítajte si aj

VIDEO Peklo na štadióne: Strach o holý život bolo výsledkom besnenia chuligánov!

Pred niekoľkými rokmi tu dokonca Argentína prehrala vysoko 1:6, podľa trénera Edgarda Bauza sa problémy prejavili v posledných dvadsiatich minútach. Od tej doby sa argentínski futbalisti na špecifické podmienky pripravujú, naposledy "koktejlom" z paracetamolu, kofeínu a viagry. Zverenci trénera Tita pred zápasom nepodstúpili žiadne špeciálne procedúry, hneď po skončení duela však skončili na kyslíkových maskách.

Brazília má postup z prvého miesta skupiny dávno istý, aj preto ju remíza 0:0 nemusela až tak mrzieť. Podmienky, ktoré na ihrisku panovali, sa však nepozdávali najväčšej hviezde hostí, Neymarovi. "Je neľudské v niečom takom hrať. Stav ihriska, nadmorská výška. Všetko bolo zle," prezradil najdrahší hráč histórie, ktorý v zápase spálil niekoľko dobrých šancí.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články