Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Ligový polčas: 6 vecí, ktoré zaujali v prvej polovici základnej časti

BRATISLAVA - Najvyššia futbalová súťaž uzatvorila pred reprezentačnou prestávkou prvú polovicu základnej časti. My sme sa pozreli na šesť faktov, ktoré nás zaujali.
Zdroj: 24384
Zdieľajte:

1. Trnavská spanilá jazda

V rozmedzí ročníkov 1967/68 - 1972/73 sa trnavský Spartak radoval z majstrovského titulu päťkrát, potom nastalo dlhé obdobie čakania, ktoré trvá dodnes. Je to 44 rokov, posledné oslavy titulu sú už pomaly pre pamätníkov. Táto sezóna však môže byť zlomová. Po jedenástich kolách sú Trnavčania na čele tabuľky s päťbodovým náskokom. Vyhrali deväť zápasov, padli len v derby so Slovanom a v Žiline. Spartak zvláda ťažké zápasy, v sobotu zavŕšil "Zlatý september", počas ktorého nestratil ani bod. Pokiaľ sa na tribúny vrátia fanúšikovia, môžu sny o titule nabrať v kádri "majstra" El Maestra reálne kontúry.

Prečítajte si aj

Hamšíkovcov čaká boj o elitu: Prinesie kľúčový duel sokolov tipérovi rozprávkové peniaze?

2. Katastrofálny štart obhajcu

Obhajca titulu, v minulej sezóne suverénna, Žilina neodštartovala tento ročník ideálne. Guľovi zverenci prehrali štyri z piatich úvodných zápasov, triumfovali len proti trápiacej sa Senici. V ďalších šiestich zápasoch stratili body len po prehre v Ružomberku, s 28 gólmi sú najgólovejším mužstvom. Nečakané zakopnutia z úvodu však určite nalomili majstrovské ambície "Šošonov".

3. Trpký koniec Martina Ševelu... a ďalších

Ešte horšie bol na tom Trenčín, ktorý síce vyhral v úvodnom zápase sezóny v Senici, no na ďalšiu výhru čakal až do 9. kola. Po siedmich kolách sa AS krčil až na desiatom mieste, čo si odniesol tréner Martin Ševela, ktorý sa porúčal po deviatich rokoch. Po päťgólovej facke v Žiline sa trenčianska mašina zrejme rozbieha, porazila Nitru, Prešov aj Zlaté Moravce. Trpezlivosť majiteľom došla aj v Senici, Prešove a Podbrezovej, vyhodenie Ševelu je však najväčším doterajším šokom.

4. Z nováčika rovnocenný súper

Pri všetkej úcte, málokto čakal v polovici základnej časti nováčika tak vysoko. Bez veľkých mien, no poctivou prácou a radosťou z futbalu sa zverenci Ivana Galáda vyhrievajú na treťom mieste tabuľky. Do siedmeho kola nenašla Nitra premožiteľa, spoľahnúť sa môže na Hrošša v bráne, ktorý v úvode sezóny neinkasoval 470 minút. Keď sa pozrieme na fakt, že Nitra podľahla jedine suverénnej Trnave a Trenčínu, je nováčik jedným z najpríjemnejších prekvapení.

Prečítajte si aj

VIDEO Sokoli si v Turecku nenechajú brnkať po nose: Kucka s Hubočanom v strkanici s hráčmi Besiktasu!

5. Divácka bieda na Pasienkoch

Najvyššiu návštevu doterajšieho priebehu sezóny sme zaznamenali na derby medzi Trnavou a Slovanom, kde bolo prítomných 8 580 divákov. Pozrime sa však na opačnú stranu barikády, doma bratislavský Slovan neláka. Zo šiestich zápasov na Pasienkoch až päťkrát nepresiahla návšteva tisíc divákov. Výnimkou je iba duel štvrtého kola proti Dunajskej Strede, na ktorý bolo zvedavých 3 022 priaznivcov. Klincom do rakvy bol duel s Michalovcami, v zlom počasí a nepriaznivom utorkovom termíne bolo na štadióne len 295 divákov! Dúfajme, že nový štadión priláka aj fanúšikov.

6. Mizéria Senice

Na poslednú chvíľu poskladaný káder, ktorého základom sú neskúsení mladíci. Nemožno im uprieť snahu, Senica však zvyšku ligového pelotónu konkurovať nemôže. Po jedenástich kolách je klub beznádejne posledný, získal len dva body, inkasoval 25 gólov (čo síce nie je najviac) a predvádzaná hra je, bohužiaľ, žalostná.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články