Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO 5 obrancov, ktorí by si zaslúžili Zlatú loptu

BRATISLAVA - Písal sa rok 2006, Talian Fabio Cannavaro sa stal zatiaľ posledným obrancom, ktorý zvíťazil v prestížnej ankete o Zlatú loptu. My sme vybrali päticu bekov tejto generácie, ktorí by si toto ocenenie zaslúžili.
Zdroj: 20649
Zdieľajte:

Leonardo Bonucci (Taliansko)

Bonucci je jedným z najlepších stopérov posledných rokov. Juventusu pomohol k zisku šiestich ligových titulov a dvakrát sa s ním prebojoval až do finále Ligy majstrov. Leo je moderným obrancom, vďaka svojej agresivite, čítaniu hry a patrí medzi najlepších zadákov, čo sa týka presnosti rozohrávky. V minulom ročníku talianskej Serie A mal priemer 67 prihrávok s úspešnosťou 88%. Pred touto sezónou nečakane prestúpil do milánskeho AC, kde sa okamžite stal kapitánom.

Prečítajte si aj

Hamšíkovcov čaká boj o elitu: Prinesie kľúčový duel sokolov tipérovi rozprávkové peniaze?

Philipp Lahm (Nemecko)

Hoci po minulej sezóne ukončil aktívnu kariéru, patril k najlepším obrancom svojej éry, o to viac mrzí, že bol futbalovými odborníkmi nedocenený. Pep Guardiola o ňom povedal, že 33-ročný hráč bol najinteligentnejším futbalistom, ktorého kedy trénoval. Lahm bol kľúčovou postavou mníchovského Bayernu, s ktorým za dvanásť rokov úplne ovládol domáce súťaže. V roku 2013 triumfoval v Lige majstrov, o rok neskôr sa radoval z víťazstva na svetovom šampionáte. Je ťažké pochopiť, že sa pri takej skvelej kariére ani raz nedostal aspoň medzi nominovaných futbalistov v prestížnej ankete.

Dani Alves (Brazília)

Vďaka svojej víťaznej mentalite, skúsenostiam a technickým schopnostiam pomohol v minulej sezóne Juventusu Turín až do finále Ligy majstrov. Strelil tri góly, na ďalšie štyri prihral a bol kľúčovou persónou "Starej dámy" vo vyraďovacích bojoch proti Portu, Barcelone či Monacu. Mnohí ho považujú za najlepšieho obrancu svojej generácie, veď je tretím najúspešnejším futbalistom histórie, čo sa získaných pohárov týka. Vo vitríne ich má už 34 a ďalšie sú zrejme na ceste.

Marcelo (Brazília)

Kedysi mala Brazília Roberta Carlosa, teraz má Marcela. V súčasnosti asi neexistuje lepší ľavý obranca, kritikom "vytrel zrak" v minulej sezóne, ktorá bola zrejme jeho najlepšou v drese Realu Madrid. "Biely balet" triumfoval v Lige majstrov, kľúčovou postavou bol samozrejme Cristiano Ronaldo, no nebyť Marcela, nebol by španielsky gigant pravdepodobne ani v semifinále. Strelil síce "len" dva góly ale až na trinásť ich prihral, čo zdôrazňuje výnimočnosť jeho minulej sezóny.

Sergio Ramos (Španielsko)

Kedykoľvek sa naskytne otázka o obrancovi, ktorý si zaslúži Zlatú loptu, takmer vždy vám určite prebehne mysľou aj meno Sergio Ramos. Za posledné tri roky neexistuje zadák, ktorý by si to zaslúžil viac. 31-ročný kapitán Realu Madrid je expertom na dôležité góly v posledných sekundách. V roku 2014 vyrovnával v 93. minúte derby vo finále Ligy majstrov proti Atléticu a naštartoval obrat snov. O dva roky neskôr otváral skóre finálového duelu a v náročnom rozstrele nezaváhal. Aj vďaka nemu vyhral klub za posledné štyri roky Ligu majstrov trikrát!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články