Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Juventus na dne: Proti Barcelone si ani neškrtol, prehral rozdielom triedy!

BARCELONA - Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v utorňajšom šlágri 1. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2017/2018 na domácej pôde nad Juventusom Turín jednoznačne 3:0.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Barcelona sa tak svojmu súperovi revanšovala za vyradenie vo štvrťfinále uplynulej sezóny prestížnej súťaže, v ktorej to Juventus dotiahol až do neúspešného finále. Prvú šancu v zápase D-skupiny na Camp Nou si vypracovala "stará dáma", Mattia De Sciglio vypálil spoza veľkého vápna a Marc-Andre ter Stegen mal čo robiť, aby loptu vyškriabal. O ďalších šesť minút ho preveril aj Miralem Pjanič. V ďalších minútach už prebrali taktovku domáci, no súper ich držal ďaleko pred svojou šestnástkou. Tempo bolo pomalé a šancí málo. Zaujala strela Luisa Suareza po priamom kope a výborný zákrok Gianluigiho Buffona, i šanca Ousamu Dembélého. V samom závere prvého polčasu sa domáci dočkali. Lionel Messi sa po narážačke so Suarezom dostal na hranicu šestnástky a strelou ľavačkou pomedzi nohy Mehdiho Benatiu k pravej žrdi otvoril skóre. Bol to jeho 95. gól v LM a 98. v európskych pohároch.

Prečítajte si aj: Ďalšie prekvapenie v Slovnaft Cupe: Prešov prehral na pôde treťoligistu

Argentínsky loptový kúzelník mohol zvýšiť v 52. minúte, ale jeho strela skončila na pravej žrdi. O štyri minúty neskôr už pridal druhý Ivan Rakitič, ktorý sa presadil z dorážky - 2:0. "Katalánci" mali hru pod kontrolou aj v ďalšom priebehu a v 69. minúte po rýchlej kontre pridal Messi tretí gól svojho klubu. V 78. minúte dostal Suarez loptu štvrtýkrát za Buffona, no rozhodca gól neuznal pre ofsajd.

FC Barcelona - Juventus Turín 3:0 (1:0)

Góly: 45. a 69. Messi, 56. Rakitič, rozhodoval: Skomina (Slov.)

FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, O. Dembèlé.

Juventus Turín: Buffon (C) – De Sciglio, Barzagli, Benatia, Sandro – Pjanić, Matuidi – Bentancur, Dybala, Costa – Higuaín

V ďalšom stretnutí skupiny vyhral Sporting Lisabon na pôde Olympiakosu Pireus 3:2.

Olympiakos - Sporting Lisabon 2:3 (0:3)

Góly: 90. a 90.+3 Pardo - 2. Doumbia, 13. Martins, 43. Fernandes, rozhodoval: Kassai (Maď.)

1. FC Barcelona 1 1 0 0 3:0 3

2. Sporting Lisabon 1 1 0 0 3:2 3

3. Olympiakos Pireus 1 0 0 1 2:3 0

4. Juventus Turín 1 0 0 1 0:3 0

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články