Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Takýto mohol byť Arsenal: Kanonieri mali na linke Messiho, Ronalda či Pogbu, ale...

LONDÝN - Portál SkySports uverejnil jedenástku Arsenalu zostavenú z hráčov, o ktorých sa Arséne Wenger zaujímal, no ich prestup nikdy nedotiahol do úspešného konca.
Zdroj: reprofoto
Zdieľajte:

Joe Hart

Wenger bol prvým, ktorý objavil veľký talent anglického brankára počas hosťovania v Birminghame City v sezóne 2009/2010. Francúz sa ihneď začal pýtať na dostupnosť Harta, no bol v tom jeden háčik. Joe Hart bol kmeňovým hráčom Manchestru City.

"Pamätám si ako som ho videl chytať za Birmingham. Pýtal som sa naňho, no povedali mi, že patrí City. Myslel som si, že by mal chytať teda tam. Je v ňom niečo, čo potrebujú svetoví brankári a nečudujem sa, že sa z neho stal skvelý brankár," povedal Wenger v roku 2011.

Raphael Varane

Z francúzskeho Lens prestúpil do Realu Madrid a už má na svojom konte viac ako 100 štartov za Biely balet a 35 za francúzsku reprezentáciu. Varane ale mohol skončiť v Premier League, keby Wenger a jeho skauti konali rýchlejšie.

"Teší ma, že sa dostal do jedného z najlepších klubov sveta a zabojuje o svoju pozíciu. Na druhej strane, keď ste manažérom klubu ako Arsenal, musíte premýšľať nad tým, ako je možné, že nie je vo vašom tíme. Bol v Lens a my sme mali zrejme konať rýchlejšie," opísal Varaneho prestup do Španielska francúzsky lodivod v roku 2013.

Gerard Piqué

V lete 2003 podpísal Arsenal vtedy iba šestnásťročného Fabregasa z barcelonskej La Masie. Z Fabregasa sa stala veľká osobnosť mužstva, no mohlo to byť ešte lepšie. Piqué bol v rovnakej vekovej kategórii ako Fabregas a Wenger chcel aj jeho, no prestup sa neuskutočnil. O rok neskôr prestúpil španielsky stopér na Old Trafford, kde strávil štyri roky a napokon sa vrátil do Barcelony.

"Bolo to v čase, kedy prišiel Fabregas. Chceli sme Piquého, Fabregasa a Messiho, no prišiel iba Cesc." - Arséne Wenger v roku 2014.

Vincent Kompany

Predtým, ako Cityzens ulovili belgického stopéra v roku 2008, patril Kompany medzi najväčšie talenty na svete. Už počas pôsobenia v Anderlechte o neho mali záujem Barcelona, Real Madrid či Arsenal. Arséne Wenger v ňom videl nástupcu Soela Campbella, no Kompany napokon prestúpil do nemeckého Hamburgu.

"Stretol som sa s Emiliom Butraguenom z Realu Madrid, vedením Barcelony a takisto osobne s Wengerom. Prestup do svetových klubov by avšak nebol dobrým krokom pre Kompanyho. Vincent sa cíti osamotený v kolektíve, v ktorom nie je docenený. On nie je tretia či štvrtá voľba." - Kompanyho agent Jacques Lichtenstein v roku 2014.

Cristiano Ronaldo

Ďalší víťaz Ballon d'Or, ktorý Wengerovi unikol medzi prsty. V roku 2003 sa Ronaldo ukázal v tréningovom centre Kanonierov a bol potešený záujmom londýnskeho celku a francúzskeho trénera. Všetko ale prekazil Carlos Queiroz, ktorý Ronalda zlákal na Old Trafford.

"Toto ľutujem najviac. Bol som blízko k zisku Ronalda. Nedokázal som ho získat a navyše prestúpil ku konkurencii. Bolí to dodnes." Wenger v roku 2014.

Lionel Messi

Wenger sa pokúsil získať troch hráčov z Barcelony v roku 2003, no Messiho nedokázal presvedčiť. "Myslím si, že vôbec nechcel prestúpiť. Proste sa v Barcelone cítil komfortne a o odchode ani len nepomýšľal," opísal snahu získať Messiho Francúz.

Paul Pogba

Minulé leto zlomil prestupový rekord, keď United za jeho návrat na Old Trafford vysolili obrovské množstvo peňazí. Všetko ale mohlo byť úplne inak. V roku 2012 totiž Pogba mal prestúpiť do Londýna, no pomalá práca Arsenalu umožnila Juventusu uchmatnúť skvelého stredopoliara.

"Všetko sa udialo veľmi rýchlo. Mali sme oňho záujem. Snažili sme sa ho priviesť, no on sa veľmi rýchlo dohodol s Juventusom." - Wenger v roku 2014.

N'Golo Kanté

Dvakrát sa Arséne Wenger pokúsil získať "motorovú myš" z Francúzska, dvakrát ale nepochodil. "Pokúsil som sa podpísať Kantého keď hral vo Francúzsku aj keď bol v Leicestri. Niektoré veci sa nedajú vysvetliť. Má obrovský vplyv na hru. Nečudo, že Leicester s ním získal titul a teraz je Chelsea tam, kde je." - Wenger v roku 2017.

Thomas Lemar

Celé leto mal Arsenal záujem o hráča majstrovského Monaca. S prvou, 30 miliónovou ponukou ale nepochodili. Pred koncom prestupového obdobia ale Kanonieri vytiahli 100 miliónovú ponuku. Wenger ale potvrdil, že Francúz odmietol prestup na Emirates Stadium.

"100 miliónov eur za Lemara? Áno, presne tak, chcel som ho. Rozhodol sa ale zostať v Monacu. Musíte rešpektovať rozhodnutia druhej strany," okomentoval Wenger ďalší neúspech na prestupovom trhu.

Kylian Mbappé

Arséne Wenger je milovníkom mladých talentov a tak je samozrejme jasné, že mal záujem o jeden z najväčších talentov súčastnosti. Mbappé mal byť veľmi blízko prestupu na Emirates Stadium už minulé leto.

"Myslím si, že minulý rok sme mali veľké šance na jeho zisk, hlavne kvôli menšej konkurencii. 90 percent hráčov si musí vyberať klub podľa toho, čo chcú vo svojej kariére dosiahnuť. Zvyšných desať si môže vybrať hociktorý klub a aj tak v ňom spravia fantastickú kariéru. Sem patrí aj Kylian. Môže zavrieť oči a iba povedať - pôjdem sem, alebo tam a bude mať fantastickú kariéru. Je to výnimočný hráč," opísal Wenger záujem o Mbappého, ktorý si vybral parížsky PSG.

Luis Suárez

Povestná ponuka 40 miliónov a jedna libra, ktorú Arsenal poslal na Anfield Road bude ešte dlho zabávať futbalový svet. Prestupu El Pistolera na Emirates Stadium zrejme zabránil Steven Gerrard, ktorý svojmu skvelému priateľovi odporučil ostať. To sa mu aj vyplatilo, keď ho o rok neskôr kúpila Barcelona, v ktorej hviezdi vedľa Messiho.

"Bol som spokojný so svojou prácou. Jedného dňa zrejme vyjdú všetky okolnosti na povrch. Možno v mojej knihe, možno v inej. Poznám iba jednu stranu mince, no vždy sme mali skvelé vzťahy s Liverpoolom a stále sme v kontakte. Nemalo to vyznieť provokatívne. Asi to tak vyzeralo, no nebol to úmysel." - Wenger v roku 2013.

Aj takto mohla vyzerať zostava Arsenalu Londýn!

Náhradníci

Medzi Wengerove ciele patril i Zlatan Ibrahimovič. Francúz mu ale ponuku dať nechcel, pozval ho iba na skúšku. "Absurdné. Zlatan skúšky nerobí," okomentoval Wengerov záujem švédsky kanonier.

Rovnako mohol v drese Arsenalu hrať i Gareth Bale, no na poste ľavého obrancu mal Arséne vtedy iných hráčov. Ashley Cole a Gael Clichy boli dôvodom, prečo Wenger Balea nepodpísal a teraz to ľutuje. "Niekedy hráčovi zlepší kariéru aj ten správny post, na ktorom bude hrať. Toto je aj prípad Garetha, ktorého sme nepodpísali, lebo na ľavej obrane sme mali ďalších dvoch hráčov," povedal Wenger v roku 2013.

Medzi ďalších hráčov, ktorí takmer skončili v drese Kanonierov, no napokon sa ich prestup nedotiahol do úspešného konca patria i Ronaldinho, Didier Drogba, Dimitri Payet či Yaya Touré.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, skysports.com

Diskusia

Podobné články