Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Stopercentná Nitra ovládla derby, Jarábek nešetril rozhodcu: Je to arogantný zasran

NITRA - Rozprávkový návrat Nitry medzi futbalovú elitu pokračuje.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tri roky čakali fanúšikovia v nitrianskom regióne na veľké derby medzi Nitrou a Zlatými Moravcami. Včera podvečer sa v rámci 4. kola Fortuna ligy dočkali a pod Zobor ich prišlo vyše päť tisíc! Návšteva, o ktorej môžu na niektorých štadiónoch len snívať si prišla na svoje už pred zápasom. Pripravených bolo hneď niekoľko súťaží, ktoré prítomným skracovali čakanie na výkop veľkého zápasu.

Prečítajte si aj: VIDEO Nitra pokračuje v spanilej jazde, vyhrala aj derby!

Atraktívny zápas, ktorý ovplyvnilo vylúčenie hosťujúceho Nikoliča, rozhodol jediný gól. Šancí však bolo viac, hráči akoby sa predbiehali v ich spaľovaní. Desať minút pred koncom mohol oslabený ViOn dokonca vyrovnať, gólové zakončenie Ewertona zázračne vyškriabal brankár Lukáš Hroššo, ktorý v tejto sezóne ešte neinkasoval a ťahá sériu 360 minút s čistým kontom. Dôležitejšia je však pre nitrianskeho hrdinu séria výhier. "Nerád by som hovoril o tej sérii, spokojnejší budem, keď čo najdlhšie potiahneme tú víťaznú sériu. Je to skvelá vizitka celého mužstva, nielen mňa. Dôležité sú však víťazstvá, keby to bolo 0:0, bod by sme brali, ale takto je to krajšie. Sústredíme sa najmä na to, aby sme vyhrávali doma pred týmto skvelým publikom. Dnes musím pochváliť aj fanúšikov zo Zlatých Moraviec, ktorí tiež prispeli k skvelej atmosfére," povedal po zápase nový nitriansky hrdina.

Spokojnosť neskrýval ani domáci lodivod Ivan Galád, ktorého teší najmä divácky záujem pod Zoborom. "Senzačná atmosféra! Presne o toto nám išlo, aby sa nitriansky divák vrátil do tejto súťaže a my v Nitre sa budeme snažiť lákať ho takýmito výsledkami a trošku zlepšíme aj výkon. Hostia predviedli výborný výkon, aj napriek tomu, že boli oslabení, no my sme vedeli, že s dobrou stratégiou môžeme tento zápas vyhrať a v budúcnosti sa nám možno podarí streliť viac gólov a ponúknuť lepšiu hru. Sú tu zlatí chlapci, keď sa darí je treba, aby si to hráči primeranie užili," zhodnotil.

Na druhej strane barikády prevládali zmiešané pocity. "Remíza by bola spravodlivejšia, ale musíme rešpektovať výsledok," povedal tréner Juraj Jarábek. "Veľmi sme sa tešili na zápas, výborná kulisa. Zápas gradoval, po nespravodlivom vylúčení Nikoliča nás to naštartovalo. Škoda inkasovaného gólu, ktorý prišiel po našej chybe. Po červenej karte sme boli lepším mužstvom a domáci môžu ďakovať skvelému zákroku Hrošša," dodal. Skúsený kormidelník si nebral servítku pred ústa ani pri hodnotení hlavného rozhodcu. "My si vážime rozhodcov, pretože na Slovensku je veľa kvalitných arbitrov, no pán Mahrefka podľa môjho názoru nespĺňa kritéria prvoligového rozhodcu. Je ešte mladý, mal by zbierať ostrohy niekde inde. Nemá pokoru a je to arogantný zasran," reagoval tréner ViOn-u.

Emócie lomcovali aj kapitánom Martinom Dobrotkom, ktorý putoval po zápase do šatní poriadne nasrdený, pred novinárov sa však postavil už s chladnejšou hlavou. "Emócie boli, ale trošku tomu pomohol aj rozhodca, ktorý začal otáčať veci a potom emócie stúpajú," prezradil "novic" v obrane Zlatých Moraviec. "Prehra mrzí, pretože si myslím, že sme boli lepším mužstvom, no nedali sme gól, súper jeden dal a prehrali sme 1:0. Paradoxne sme hrali možno lepšie po tom vylúčení, domáci sa museli trochu strachovať o výsledok, no v hre jedenásť na jedenásť sme mali hrať lepšie. Chýbal nám väčší kľud v tých stopercentných šanciach, lebo vždy tak na stotinu sekundy zaváhame a prešvihneme tú správnu dobu," dodal skúsený bek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články