Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Nitra pokračuje v spanilej jazde, vyhrala aj derby!

NITRA - Nováčik pokračuje v spanilej jazde.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

FC Nitra - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0 (0:0)

Gól: 47. Ivančík. Rozhodovali: Marhefka - Hrčka, Kováč, ŽK: Kuník, Balaj - Nikolič, Mateus, Dobrotka, ČK: 55. Nikolič (ViOn) po 2. ŽK, 3500 divákov

FC Nitra: Hroššo – Niba, Križan, Kuník, Chovanec - Kotrík, Kóňa, Šimončič, Ivančík (74. Ngeyitala Lola) - Balaj (90.+2 Vencl), Valenta (83. Charizopulos)

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Kováč - Záhumenský, Nikolič, Dobrotka, Chren - Bariš - Cleber (57. Karlík), Mateus, Gešnábel (72. Ewerton), Orávik - Urgela (77. Sládek)

Sedembodová Nitra privítala v otváracom stretnutí 4. kola šesťbodové Zlaté Moravce a vyrovnané bolo aj ich vzájomné meranie síl. Prvý náznak šance mal domáci Balaj, neskôr sa do lopty oprel Niba a hosťujúci brankár Kováč ju s vypätím síl vytesnil spod brvna na rohový kop. Potom sa už ukázali aj hráči Zlatých Moraviec, Gešnábel si nabehol do druhej vlny a v dobrej pozícii minul bránku, ktorú strážil Hroššo. Nitrania si vypracovali príležitosť aj zo štandardnej situácie, Kóňov priamy kop našiel Krišana, ten tesne netrafil.

Už v 47. minúte sa však skóre zmenilo. Hroššo vykopol loptu, Balaj ju predĺžil a Ivančík krížnou strelou z hranice pokutového územia prekonal Kováča - 1:0. Tento gól sa napokon ukázal ako rozhodujúci, domáci si už najtesnejšie víťazstvo v regionálnom derby nenechali ujsť. Prispelo k tomu aj vylúčenie hosťujúceho Nikoliča po druhej žltej karte v 55. minúte. Veľkú zásluhu mal tiež Hroššo, ktorý osem minút pred koncom riadneho hracieho času obratne zlikvidoval takmer gólovú hlavičku striedajúceho Ewertona.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články