Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Čas sa nezadržateľne kráti: 7 hráčov, ktorí čoskoro zavesia kopačky na klinec

Top
BRATISLAVA - Existuje hneď niekoľko dôvodov, prečo chcú športovci skončiť s aktívnou kariérou. Medzi ne patrí vek, neustále zranenia a pokles výkonnosti. Pozrime sa na zoznam tých, ktorým sa čas neúprosne kráti.
Zdroj: koláž/fs
Zdieľajte:

7. TIM CAHILL

Je to pravdepodobne najlepší futbalista Austrálie. V súčasnosti hrá za austrálsky klub Melbourne City v A-League, kde je top kanonierom. Tento už 37- ročný strelec dokázal za svoju krajinu streliť 49 gólov v 101 zápasoch. Je to veľmi efektívny hráč a sám si uvedomuje, že čas nezastaví. S Melbourne City podpísal minulý rok kontrakt na tri roky.

Prečítajte si aj: KVÍZ Ako dobre sledujete prestupové obdobie? Otestujte svoje znalosti!

Cahill v minulosti dlhé roky hájil farby Evertonu a dva a pol roka patril New Yorku Red Bulls, potom sa vydal do Číny. Dvanásť mesiacov strávil v klube Shanghai Shenhua a pol roka hrával za Hangzhou Greentown, s ktorým v polovici júla ukončil zmluvu.

6. ROBBIE KEANE

Historicky najlepší strelec írskej reprezentácie je v súčasnosti čerstvým hráčom tímu Atlético de Kolkata. Už 37 - ročný futbalista drží írsky rekord so 146 reprezentačnými štartmi a 68 gólmi. Predtým hral ako útočník v Major League Soccer v tíme LA Galaxy. Keane začínal s futbalom v roku 1997 v drese anglického Wolverhamptonu a v priebehu kariéry hrával aj za Coventry, Inter Miláno, Leeds, Tottenham, Liverpool, Celtic a West Ham. Následne dostal niekoľko ponúk z Anglicka, tie však neboli úspešné podobne ako rokovania s jeho materským klubom Shamrock Rovers. Nakoniec podpísal zmluvu s účastníkom Indian Super League.

5. ESTEBAN CAMBIASSO

Tento 36 - ročný záložník získal počas svojej profesionálnej kariéry 23 titulov a je tak argentínskym rekordérom. Väčšina z jeho titulov získal počas desiatich sezón v Interi Miláno. Naposledy pôsobil v gréckej najvyššej súťaži v klube Olympiakos Pireus.

Cambiasso v minulosti hrával za Real Madrid, River Plate a Independiente, najväčšiu časť kariéry potom strávil v milánskom Interi. Medzi rokmi 2004 - 2014 za neho odohral 315 zápasov a nastrieľal 41 gólov. Na svojom konte má zároveň 51 štartov za argentínsky národný tím, reprezentačný dres naposledy obliekol v roku 2011. Za pár dní oslávi 38. narodeniny a je otázne, či bude aj naďalej aktívne hrať, keďže mu čoskoro vyprší zmluva. Momentálne je voľným hráčom.

4. ZÉ ROBERTO

Potrebná chuť do futbalu ani dávno po štyridsiatke nechýba Zé Robertovi. Ex-bundesligový stredopoliar v júli oslávil svoje 43. narodeniny a v decembri minulého roku sa stal najstarším víťazom brazílskej ligy v histórii. Jeho zmluva s Palmeiras mu vyprší tento rok, uvidíme, či bude odhodlaný aj naďalej hrať.

Prečítajte si aj: VIDEO Keď Slovan aj Prešov vyradili silných súperov, aby vlastnými gólmi pomohli ešte silnejším!

Ľavonohý Zé Roberto sa do Brazílie vrátil v roku 2012 a úspešne ťaží z cenných skúseností z Realu Madrid či Bayernu Mníchov. S bavorským veľkoklubom medzi rokmi 2002-09 štyrikrát ovládol najvyššiu súťaž a úspechy zbiera tiež v rodnej krajine.

ZAUJÍMAVOSŤ

Palmeiras koncom mája porazil v rámci Copa Libertadores Atletico Tucuman 3: 1 a Zé Roberto sa zapísal do histórie. Brazílsky záložník sa stal najstarším autorom gólu v juhoamerickej obdobe Ligy majstrov, bránku zaznamenal v 42 rokoch a 322 dňoch.

Týmto gólom sa zapísal do histórie Copa Libertadores

3. DIDIER DROGBA

Slávny útočník Didier Drogba s futbalom nekončí a na sklonku kariéry pokračuje v Amerike, kde sa upísal Phoenixu Rising hrajúcemu druhú ligu United Soccer League (USL). Jeho hlavným cieľom je pomôcť klubu do elitnej súťaže MLS, ktorá sa plánuje v najbližších rokoch rozšíriť o niekoľko nových tímov.

Tridsaťdeväťročný bývalý reprezentant Pobrežia Slonoviny a dlhoročný hráč Chelsea hral posledné dve sezóny MLS za Montreal. S Phoenixom podpísal zmluvu na dva roky a súčasťou dohody bolo, že po skončení kariéry sa stane členom vedenia.

Jeho debutový gól za Pheonix Rising

2. DIMITAR BERBATOV

Stále je bez zmluvy. Skúsený bulharský útočník sa po minuloročnej sezóne rozlúčil s PAOK Solún a až do tejto chvíle si nenašiel nového zamestnávateľa, nič však nevzdáva a chce pokračovať v aktívnej kariére. "Snažím sa nájsť si nový tím. Stále sa cítim dobre, udržujem sa v kondícii," vyjadril sa Berbatov. Počas kariéry vystriedal niekoľko zaujímavých klubov a okrem Tottenhamu pôsobil tiež v Leverkusene, Manchestri United, Fulhame a AS Monaco. Záujem o jeho služby malo Palermo a následne sa hovorilo o Swansea.

1. JOHN TERRY

John Terry strávi nadchádzajúci ročník v druhej najvyššej anglickej súťaži. Bývalý kapitán Chelsea a Albionu sa dohodol na ročnej spolupráci s Aston Villou, ktoré by mal pomôcť k návratu do Premier League .

36 - ročný skúsený obranca má preto veľkú motiváciu. "Aston Villa je klub, ktorý som dlho obdivoval. Už sa nemôžem dočkať, až budem môcť klubu pomôcť, "vyhlásil Terry.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: wikipedia.org, youtube.com

Diskusia

Podobné články