Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Košice ukončili činnosť: Veľmi nás to mrzí, ale inú možnosť sme nemali

KOŠICE - Slovenský futbalový klub FC VSS Košice definitívne potvrdil, že nenastúpi do 2. ligy. Informoval o tom na oficiálnom klubom webe s tým, že klub končí svoju športovú činnosť.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Vážení fanúšikovia a členovia klubu FC VSS Košice, s poľutovaním vám musíme oznámiť, že aj napriek našim snahám a rokovaniam, ktoré prebiehali až do dnešného dňa (štvrtok 27. júla - pozn.), sa nám nepodarilo zabezpečiť financovanie na chod novej sezóny, preto sme museli pristúpiť ku krokom, ktoré sme už uviedli v našom vyhlásení zo dňa 13. júna 2017. Dnes sme oficiálne oznámili príslušným orgánom SFZ, že k dnešnému dňu, t.j. 27. júlu 2017, ukončujeme svoju športovú činnosť a to vo všetkých kategóriách. Veľmi nás to mrzí, avšak dúfame, že nás pochopíte, že sme inú možnosť nemali. Chceme sa vám, našim verným fanúšikom a členom klubu, poďakovať za doterajšiu spoluprácu, podporu a pochopenie," stojí vo vyhlásení na www.fcvsskosice.sk.

Prečítajte si aj: VIDEO Hrozný štart v novom tíme: Najdrahší obranca histórie futbalu sa zranil a vynechá začiatok sezóny

O odstúpení klubu z 2. ligy už vo štvrtok informoval www.profutbal.sk. Druhá liga sa začne v piatok 28. júla v novom formáte. Má mať 16 účastníkov a celoslovenskú pôsobnosť. Ako uviedol profutbal.sk, zástupcovia všetkých druholigových klubov sa vo štvrtok 27. júla stretli pred štartom 2. ligy vo Vyhniach a témou rokovaní bola aj účasť jej minuloročného víťaza. Ten mal právo štartu vo Fortuna lige, ale pre nesplnené licenčné podmienky v nej napokon hrať nemôže. Medzi slovenskou elitou ho nahradil FC Nitra. "Žlto-modrí" mali hrať domáce súboje v 2. lige v Žiline, ten prvý mali odohrať už túto sobotu proti rezerve Podbrezovej. Košice ale ani neabsolvovali letnú prípravu. Realizačnému tímu skončili zmluvy k 30. júnu, tréner Jozef Majoroš prijal ponuku asistentského postu vo fortunaligových Michalovciach. Odchody sa nevyhli ani hráčskemu kádru, naposledy odišiel Nikola Ristovski, ktorý posilnil košickú Lokomotívu.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články