Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Najlepšia jedenástka letného prestupového obdobia: Smrtiaca ofenzíva a najdrahší brankár histórie!

Top
BRATISLAVA - Letné prestupové obdobie je v plnom prúde a futbalový svet už videl mnoho zaujímavých prestupov. Náš portál pre vás vybral najlepšiu jedenástku futbalistov, ktorí zmenili pôsobisko v tomto prestupovom období!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brankár: Ederson Moraes - Benfica -> Man. City (40 mil. eur)

Už na začiatku prestupového obdobia prišlo k prelomeniu veľkého rekordu. Brazílsky brankár Ederson Santana de Moraes prestúpil z lisabonskej Benficy do Manchestru City za neuveriteľných 40 miliónov eur. Suma, za ktorú anglický celok kúpil dvadsaťtriročného Brazílčana, prekonala 37 miliónový prestup Gianluigiho Buffona z Parmy do Juventusu.

Ederson by sa mohol stať na Etihad Stadium jednotkou, nakoľko Pep Guardiola nebol spokojný s výkonmi Claudia Brava v predchádzajúcej sezóne a dvojica Caballero - Hart už opustila Cityzens.

Prečítajte si aj: FOTO Dvadsať najdrahších hráčov do 21 rokov: Všetkým kraľuje anglický supertalent!

Ľavý obranca: Benjamin Mendy - Monaco -> Man. City (57.5 mil. eur)

Minuloročná opora AS Monaco opúšťa francúzsku Ligue 1. Skvelé výkony dvadsaťtriročného Francúza prilákali mnoho záujemcov, no napokon si Benjamin Mendy zahrá anglickú Premier League. Za 57.5 milióna eur ho získal Manchester City.

Please welcome @benmendy23 to Manchester City! #BlueMendy #mcfc #mancity #manchestercity

Príspevok, ktorý zdieľa Manchester City (@mancity),

Stredný obranca: Leonardo Bonucci - Juventus -> AC Miláno (42 mil. eur)

Prestup, ktorý otriasol celým Talianskom! Dlhoročná opora Starej dámy a jeden z najlepších stredných obrancov na svete sa rozhodol opustiť Juventus Turín. Na tom by možno nebolo nič nezvyčajné, keby sa nerozhodol prestúpiť k jednému z najväčších rivalov.

Za všetkým mal byť konflikt v kabíne počas finále Ligy majstrov. Uvidíme, ako sa bude dariť Bonuccimu v drese Rossoneri, kam prestúpil za 42 miliónov eur.

Stredný obranca: Antonio Rüdiger - AS Rím -> Chelsea (35 mil. eur)

Antonio Conte sa rozhodol zvýšiť konkurenciu na poste stredného obrancu v londýnskej Chelsea. Siahol po opore zadných radov rímskeho AS a za 35 miliónov eur priniesol do tímu nemeckého obrancu, Antonia Rüdigera. Ten by pri klasickom Conteho rozostavení 3-5-2 či 3-4-3 mohol vytvoriť obrannú trojičku s Cahillom a Davidom Luizom.

Pravý obranca: Kyle Walker - Tottenham -> Man. City (51 mil. eur)

Anglický rýchlik Kyle Walker kývol na veľký záujem od Pepa Guardiolu a opustil minulú sezónu skvelo hrajúci tím Tottenhamu Spurs. Dvadsaťsedemročný pravý bek bude zaiste dúfať, že sa mu na Etihad Stadium podarí získať vytúžený titul v anglickej Premier League. Zrejme iba v tom prípade by bol prestup do Manchestru City považovaný ako úspešný krok v jeho kariére.

Defenzívny stredopoliar: Tiemoué Bakayoko - Monaco -> Chelsea (40 mil. eur)

Úspešná sezóna monackých kniežat sa podpísala aj pod tento prestup. Bakayoko sa v minulej sezóne stal jedným z najlepších stredných záložníkov vo francúzskej Ligue 1 a to samozrejme neuniklo ani európskym veľkoklubom. Záujem hlásili aj z Manchestru, no dvadsaťdvaročný francúzsky reprezentant sa napokon upísal The Blues, kde by mal nahradiť pravdepodobne odchádzajúceho Nemanju Matića.

Welcome to Chelsea, @bakayoko_official14! ⚽️ #BakasBlue #CFC #Chelsea

Príspevok, ktorý zdieľa Chelsea FC! (@chelseafc),

Stredopoliar: Corentin Tolisso - Lyon -> Bayern Mníchov (41.5 mil. eur)

Prečítajte si aj: VIDEO 15 najkrajších gólov EURO 21 v Poľsku: Exportné góly superhviezd budúcnosti

Ani mníchovský Bayern v tomto prestupovom období nezaháľa. Okrem Jamesa z Realu Madrid získali Bavori do stredu poľa i ďalšiu posilu. Z francúzskeho Lyonu si Carlo Ancelotti vyžiadal mladého francúzskeho stredopoliara Corentina Tolissa. Ten odohral v minulej sezóne v drese Lyonu dokopy 47 zápasov a štrnástim gólom pridal i sedem asistencií. Za kapitána Olympique Lyon zaplatili Bavori úctyhodných 41.5 milióna eur.

Ľavé krídlo: Bernardo Silva - Monaco -> Man. City (50 mil. eur)

Ďalší prestup z AS Monaco a opäť do Manchestru City. Bernardo Silva v uplynulej sezóne ukázal celému svetu svoju fantastickú techniku a prácu s loptou. Mladá portugalská nádej bola strojcom monackého úspechu, keď v lige strelila 8 gólov a pridala 11 asistencií. Teraz naňho už bude spoliehať Pep Guardiola. Manchester City zaplatil Monacu za dvadsaťdvaročného krídelníka 50 miliónov eur.

Pravé krídlo: Mohamed Salah - AS Rím -> Liverpool (42 mil. eur)

V Premier League si už raz zahral, no na Stamford Bridge nepresvedčil. Následne odišiel na hosťovanie do AS Rím, kde sa uchytil a napokon v Taliansku aj ostal. Toto leto ho ale Liverpool odkúpil z rímskeho AS za 42 miliónov eur a Salah tak dostane opäť šancu ukázať svoje schopnosti aj v anglickej Premier League.

Egyptský ofenzívny hráč má za sebou vydarenú sezónu, keď v drese rímskych vlkov zaznamenal 19 gólov a 15 asistencií v 41 zápasoch. Niet tak divu, že si ho Jürgen Klopp vyhliadol do Liverpoolu. S Coutinhom, Firminhom a Maném môže Salah vytvoriť fantastickú ofenzívnu štvorku.

Útočník: Romelu Lukaku - Everton -> Man. United (84.7 mil. eur)

Zrejme najväčšia prestupová bomba vybuchla v Anglicku. Belgický zakončovateľ, Romelu Lukaku, prestúpil z liverpoolskeho Evertonu do Manchestru United. José Mourinho chcel získať útočníka svetovej triedy za každú cenu a dlho sa hovorilo o príchode Álvara Moratu na Old Trafford. Následne sa ale všetko zmenilo a dres Červených diablov obliekol bývalý hráč Anderlechtu, West Bromwichu Albion či londýnskej Chelsea.

Útočník: Álvaro Morata - Real Madrid -> Chelsea (65 mil. eur)

Prečítajte si aj: FOTO 8 hráčov s poslednou šancou na zisk titulu majstra sveta vo futbale!

Všetko malo byť spočiatku naopak. Morata mal prísť na Old Trafford a Lukaku sa mal vrátiť na Stamford Bridge. Napokon si ale tieto dva kluby týchto dvoch fantastických zakončovateľov vymenili a spokojné musia byť obe strany. Antonio Conte po pôsobení v Juventuse už vie, čo od Moratu môže očakávať a určite mu prichystá tú najlepšiu pozíciu na hrote útoku The Blues.

@alvaromorata is a Chelsea player! #WelcomeMorata

Príspevok, ktorý zdieľa Chelsea FC! (@chelseafc),

Najlepšia jedenástka letného prestupového obdobia podľa portálu Futbalový svet

ANKETA: Ktorý prestup je podľa vás najlepší?

  • Ederson (Benfica -> City)

    10%

  • Mendy (Monaco -> City)

    0%

  • Bonucci (Juventus -> AC)

    0%

  • Rüdiger (AS Rím -> Chelsea)

    0%

  • Walker (Spurs -> City)

    10%

  • Bakayoko (Monaco -> Chelsea)

    20%

  • Tolisso (Lyon -> Bayern)

    10%

  • B. Silva (Monaco -> City)

    0%

  • Salah (AS Rím -> LFC)

    10%

  • Lukaku (Everton -> Man. United)

    40%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články