Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Talianskom otriasa šokujúci prestup: Za Bonucciho odchodom konflikt vo finále LM!

TURÍN - Talianskom otriasa kontroverzný prestup reprezentačného stopéra Leonarda Bonucciho z turínskeho Juventusu do milánskeho AC.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Juventus Turín prišiel po Danielovi Alvesovi aj o ďalšiu oporu obrany. Reprezentačný stopér Leonardo Bonucci sa rozhodol prestúpiť k veľkému rivalovi z Milána. Okamžite sa zo strany fanúšikov Juventusu strhla vlna nevôle, nakoľko tento krok svojej dlhoročnej opory nechápu.

Na povrch ale vyplávali skutočnosti, ktoré objasňujú rozhodnutie Juventusu predať tridsaťročného stopéra i tridsaťpäťročného krajného obrancu. Podľa posledných informácií, ktoré potvrdili dve najväčšie komunity turínskych fanúšikov s blízkym zdrojom do kabíny mužstva, je za veľkým výpredajom v obrane konflikt počas polčasovej prestávky finále Ligy majstrov.

Prečítajte si aj: Tragédia na zápase v Senegale, zazneli aj výstrely!

Konflikt počas finále v Cardiffe

Všetko mal odštartovať Daniel Alves, ktorý sa hneval na argentínsku hviezdičku Paula Dybalu. Nepáčilo sa mu, že po tom, ako dostal žltú kartu, sa Argentínčan utiahol a prestal byť na ihrisku aktívny.

23-ročného futbalistu si ale okamžite začal brániť tréner Starej dámy, Massimiliano Allegri, ktorý sa snažil ukľudniť Brazílčana. Následne sa pridal Leonardo Bonucci, ktorý takisto ako Alves, chcel vedieť čo sa s Dybalom deje.

Všetko sa snažil upokojiť Andrea Barzagli, no nepochodil. Naopak, Bonucci mu povedal, aby sa staral o svoje veci a najmä Marcela, ktorý mu v prvom polčase neustále robil problémy. Následne Barzagli označil Bonucciho ako dôvod prvého gólu Bieleho baletu a takmer sa pobili. Všetko musel riešiť Allegri, ktorý oboch aktérov osobne oddeľoval. Výsledkom celého konfliktu bol i bezduchý druhý polčas zo strany Starej dámy, ktorá vo finále podľahla madridskému Realu v pomere 1:4.

Rozhodla manželka

O tom, že Starú dámu opustí Daniel Alves sa rozprávalo hneď po konci sezóny, no prestup Bonucciho šokoval futbalovú verejnosť. Záujem o talianskeho stopéra prejavili síce Real Madrid i Manchester City a oba celky boli ochotné zaplatiť nemalé čiastky, no fanúšikovia Juventusu stále verili, že stopér Turín neopustí.

O to viac ich šokovali špekulácie, že by sa Bonucci mal upísať rivalovi z Milána. Ešte väčšia rana pre fanúšikov Starej dámy prišla po Bonucciho návrate z dovolenky. V Taliansku sa upiekol extrémne rýchly a nemenej kontroverzný prestup. Leonardo Bonucci prestúpil do milánskeho AC za sumu okolo 42 miliónov eur!

Prečítajte si aj: Alexis Sánchez vyslal jasnú správu: Chcem hrať Ligu majstrov!

Prečo si ale pri záujme z Madridu či z Manchestru vybral práve Rossoneri? Za všetkým je futbalistova manželka, ktorá nechcela opustiť Taliansko. Aj preto Bonucci kývol na ponuku od veľkého rivala.

Veľká rozlúčka

Dlhých sedem sezón strávil Bonucci v Turíne po príchode z Bari. Sedemkrát sa tešil z talianskeho titulu a posledné tri sezóny aj zo zisku Coppa Italia. S Juventusom získal trikrát taliansky superpohár a dvakrát si zahral finále Ligy majstrov.

Aj keď ho aktuálne veľa fanúšikov považuje za zradcu, Bonucci bol veľkou osobnosťou Juventusu Turín a fanúšikovia mu majú byť začo vďační. Na rozlúčku sa taliansky stopér rozhodol zakúpiť celú jednu stranu v talianskom denníku Gazetta dello Sport, na ktorej chce poďakovať fanúšikom, spoluhráčom a klubu za dlhoročné pôsobenie.

So svojim kamarátom sa rozlúčil i Gianluigi Buffon, ktorý poďakoval Bonuccimu za skvelú spoločnú cestu a poprial mu veľa šťastia v novom pôsobisku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články