Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Webstránka Evertonu predstavila MFK Ružomberok, rozhodne sa na tom nasmejete: Podstatná je vzdialensť od Poľska a bryndzove halushky

LIVERPOOL - Oficiálna stránka Evertonu predstavila pre svojich fanúšikov MFK Ružomberok, ako klub, ktorý bude súperom v treťom predkole Európskej ligy UEFA.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Autor článku opísal polohu, ako mesto, ktoré "leží na severe Slovenska, 50 kilometrov od hraníc s Poľskom," čím možno narážal na početnú skupinu pracujúcich ľudí z tohto štátu v Anglicku.

Ďalej sa o Ružomberku píše ako o "tradičnom Slovenskom klube, ktorý bol založený v roku 2005 pod názvom Mestský Futbalový Klub Ružomberok a.s, takže ho budeme volať len MFK Ružomberok."

Stránka evertonfc.com informuje, že "v roku 2003 bol klub premenovaný a po fúzii znova začal ako športový klub Rózsahegyi." Taktiež sú spomenuté typické farby klubu, "biela, čierna, červená" a najúspešnejšia sezóna 2004/05, kedy MFK "vyhral slovenskú Super ligu a národný pohár."

Medzi najznámejších hráčov minulosti zaradil web Erika Jendrišeka, Mareka Saparu, Michala Faška a Mulumbuho Mukendiho.

Najviac ale aj tak pobavil predposledný odsek, kde sa píše o typickej slovenskej kuchyni. Text je vtipný hlavne v angličtine, nakoľko je doplnený (nie vždy najlepším) slovenským prekladom: "Traditional cuisine is bryndzove halushky - potato dumplings with sheep cheese (bryndza) and roasted bacon; zemiakové placky - potato pancakes fried in oil with garlic and flour; and granadír - pasta with potato."

Určite však musíme oceniť kreativitu anglických novinárov. Zároveň nechceme, aby ste tento článok brali ako výsmech, ale iba ako nevinný žart.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: evertonfc.com

Diskusia

Podobné články