Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO V Žiline sa tešia na dánskeho majstra: Na toto sme čakali celý rok

ŽILINA - Futbalisti MŠK Žilina sa už plne koncentrujú na stredajší domáci prvý duel 2. predkola Ligy majstrov 2017/2018 proti dánskemu šampiónovi FC Kodaň. Zápas má výkop o 20.15 h, ako hlavný rozhodca ho povedie Benoit Millot z Francúzska.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Žilinčania sa tešia na prestížny duel. "Verím, že mužstvo je dobre pripravené. Jedna vec je však tréning a druhá samotný zápas. Som presvedčený, že naša túžba a nastavenie budú správne a s podporou fanúšikov uvidíme zaujímavý a víťazný zápas," myslí si tréner Adrián Guľa. Menšie vrásky robí trénerovi zdravotný stav tímu: "Štart Jakuba Holúbka je otázny, Miloš Volešák sa do bránky po artroskopii kolena nepostaví, ale máme dobrú trojicu brankárov, ktorá ho môže nahradiť."

Hráči pred duelom s dvanásťnásobným dánskym majstrom necítia napätie, ale odhodlanie. "Sme pripravení, na toto sme čakali celý rok. Chceme byť nachystaní čo najlepšie a predviesť to aj na ihrisku," vyhlásil kapitán Michal Škvarka.

Prečítajte si aj: VIDEO Žilina začína boj o najprestížnejšiu klubovú trofej: Zvládne slovenský majster domáci duel s dánskym šampiónom?

"Šošoni" majú o súperovi dostatok informácií. "Videli sme ich hru na vlastné oči v troch dueloch, zbierame informácie o Kodani aj z iných zdrojov. Rozhodne sa na ploche. Chceme hrať naším spôsobom, ktorý nám priniesol možnosť hrať takéto veľké zápasy. Počítame, že tým súperovi urobíme problémy. Vychádzam z analýz zápasov. Mužstvá, ktoré hrali podobným spôsobom, dokázali uspieť, a to je naším hnacím motorom do celého dvojzápasu. Súper má svoj kredit, má dobrých hráčov a meno. Dokázal hrať solídne skupinovú fázu Ligy majstrov, ale prišiel o troch hráčov. Som presvedčený, že máme dostatok kvality, vášne a entuziazmu, aby sme domáci duel zvládli a uvidíme, čo nás bude čakať ďalej. Podstatná je teraz koncentrácia na deň D," pokračoval Guľa.

Žilinčania dosiahli v príprave jedno víťazstvo v štyroch zápasoch, síce dali veľa gólov, no mnoho aj inkasovali. "Prípravné obdobie bolo pre nás špecifické. Pracovali sme dlhší čas bez reprezentantov, dostali šancu viacerí hráči z akadémie a systému. Podstatné je, aby sme vedeli, o čo šlo v príprave a o čo ide teraz. Pri zápasoch, aké nás čakajú s Kodaňou, nerozhoduje prípravné obdobie, ani to, v akej forme ste boli, ale to, ako budeme nastavení, ako využijeme podporu publika, ako budeme sebavedomí a zároveň pokorní v zápasoch. Výsledkom v príprave teraz neprikladáme žiadnu váhu. Bola to však dobrá skúsenosť pre hráčov," povedal žilinský kouč.

"Šošoni" prišli v letnej pauze o kamerunského pravého obrancu Ernesta Mabouku a dvadsaťgólového kanoniera Fortuna ligy v minulej sezóne Filipa Hlohovského. Namiesto nich prišli Juraj Chvátal a Róbert Polievka zo Sparty Praha, resp. Dunajskej Stredy. Obaja budú pripravení proti Kodani nastúpiť. "Sú talentovaní hráči, reprezentanti, takže vieme, prečo sme po nich siahli. Som veľmi milo prekvapený, ako sa adaptovali a uvidíme, či a v akej časti zápasu ich využijeme. Ukázali, že majú talent a niečo navyše, čo by nám pomohlo byť ako tím lepší," zhodnotil nových zverencov lodivod MŠK.

Situácia pred dvojzápasom s Kodaňou sa podľa Žilinčanov dá prirovnať k duelom play off kvalifikačnej fázy Európskej ligy UEFA proti španielskemu Athleticu Bilbao spred dvoch sezón. Aj vtedy šlo Žiline proti silnému súperovi o bytie či nebytie v pohárovej Európe. "Šošoni" vtedy doma dokázali favorizované Bilbao zdolať 3:2, ale nepostúpila po prehre 0:1 v odvete vonku. "Aj vtedy nás čakal veľký súper zvučného mena, ale nezľakli sme sa ho. Šli sme šťastiu naproti a rovnako sa chceme prezentovať aj proti Kodani," povedal Škvarka a tréner Guľa nadviazal: "Vážnosť zápasu sa dá prirovnať k súboju s Bilbaom. To, navyše, v tom týždni zdolalo FC Barcelona 4:0. Náš aktuálny súper teraz nehral taký veľký zápas. Vtedy to bol historický moment, keď sme otočili zápas s kvalitným tímom a časť z toho sme použili v príprave aj teraz na Kodaň. Chlapci rešpektujú každého súpera, ale podstatné je naše nastavenie a streda bude ďalším dňom, keď chceme ísť na doraz."

Na zápas je zatiaľ predaných približne 8500 vstupeniek, ďalšie sa budú dať kúpiť pred zápasom už iba v predajnej sieti, nie priamo na štadióne. Pre divákov je pred zápasom pripravená zóna medzi južnou a východnou tribúnou a fanúšikovia, ktorí prídu na zápas autom, môžu bezplatne zaparkovať za východnou tribúnou štadióna Pod Dubňom.

LM 2017/2018 – 2. predkolo – úvodné stretnutie:

MŠK Žilina - FC Kodaň /streda 12. júla, 20.15 h, Pod Dubňom/

rozhodca: Benoit Millot (Fr.)

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články