Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Bitka o Londýn je pripravená: Kto zdvihne nad hlavu legendárny FA Cup?

LONDÝN - Dvadsiaty siedmy máj. Pre niekoho obyčajný deň voľna, no pre fanúšikov Gunners aj Blues je 147. deň v gregoriánskom kalendári výnimočný. Na legendárnom Wembley Stadium sa koná finále anglického pohára, práve medzi týmito dvoma mužstvami. Oba tábory sú nažhavené a veria, že ten ich si odnesie ušatú trofej.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zápas môžeme vnímať aj ako odvetu finále, ktoré sa konalo v roku 2002, pričom Arsenal vyhral rozdielom dvoch gólov, ktoré strelili Ray Parlour a Freddie Ljungberg. Počas uplynulej sezóny sa družiny Arséna Wengera a Antonia Conteho stretli dvakrát. Raz z toho vyšli víťazne Severolondýnčania a raz aktuálni majstri zo Stamford Bridge.

Cesta Arsenalu až do finále FA Cupu bola v celku hladká. Kanonieri nabehli v treťom kole, kde po neistom výkone zdolali domáci Preston North End 1:2. V ďalšej fáze na nich čakal nažhavený Southampton, ktorý nečakal, že hráči v žlto-šedých dresoch sú doslova v demoličnej nálade a futbalistov z prístavného mesta vyprášili 0:5. Následujúce piate kolo a štvrťfinále boli pre celok pod vedením francúzskeho taktika doslova hračkou. Neligové tímy Sutton a Lincoln si vychutnali svojich päť minút slávy a mohli si zahrať zo slávnym Arsenalom. Avšak na neutrálnej pôde chrámu menom Wembley narazili na ťažký oriešok v podobe celku z centra Manchestru – City. Priebeh už nebol taký istý, ako v posledných kolách, ale Nacho Monreal s Alexisom Sánchezom mali na to iný názor a výhrou 2:1 po predĺžení poslali svoj tím do priameho boja o trofej.

Talian s jeho partiou mali o niečo náročnejšiu cestu, ale od tretieho do piateho kola to bola prechádzka ružovou záhradou. Výhry nad Peterborough, Brentfordom a Wolverhamptonom posilnili už i tak veľké sebavedomie celej Conteho družiny. Vo štvrťfinále ich čakal (ako Arsenal) tím z Manchestru, tentokrát z predmestia- United. Vďaka gólu vybrúseného diamantu v zostave The Blues menom N’Golo Kanté, sa modrí posunuli do semifinále, kde už si na nich brúsili zuby (vtedy ešte plní energie a ideálov) susedia z Tottenhamu. Celý zápas by sa dal popísať ako reklama na futbal. Dva góly od Williana, jeden od Edena Hazarda a delobuch od Nemanju Matiča rozhodli, že práve Talianova partia môže získať anglický double.

Aj napriek faktu, že oba tímy pochádzajú z Londýna, Arsenal je zapísaný ako domáci tím. Wengerovci sa zúčastnia už historicky 20. finále, a chcú získať trináste víťazstvo, čo by znamenalo, že sa odtrhnú od dvanástich triumfov Red Devils. Arséne Wenger je (čo sa týka FA Cupu) najlepším trénerom, pretože získal šesť trofejí. Rekord zdieľa s Georgom Ramsaym, ikonou Aston Villy. Chelsea získala od roku 2003, štyrikrát trofej najstaršej klubovej súťaže na svete. Oba kádre sa rozhodli, že prípadné verejné oslavy titulu sa nebudú konať, kvôli teroristického útoku v Manchestri.

Arsenal F.C.- Chelsea F.C.

Rozhodca: Anthony Taylor

Čas: 18:30 (CET)

Miesto: Wembley Stadium, Londýn

TV: Nova Sport 1

Arsenalu budú chýbať:

Gabriel (poranenie kolena)

Kieran Gibbs (svalové zranenie)

Laurent Koscielny (trest)

Jeff Reine-Adelaide (poranený členok)

Shkordan Mustafi (otras mozgu)

Alex Oxlade-Chamberlain (poranenie stehna)

Chelsea bude chýbať:

Ruben Loftus-Cheek (zranenie chrbta)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články