Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Talizman Realu Madrid prežíva životnú sezónu: Tento risk vyšiel, uznal Zidane

MADRID - Rozhovor s trénerom Zinedinom Zidanom mu úplne zmenil život. Aspoň do takej miery, že Nacho Fernández prežíva v Reale Madrid úžasnú sezónu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Po zisku jedenásteho titulu vo finále v Miláne rozmýšľal o odchode inam, pretože z defenzívnych hráčov v Reale Madrid dostával najmenej priestoru.

V tieni stopérov Sergia Ramosa, Pepeho a Raphaela Varane sotva prekračoval hranicu tisíc minút v jednej sezóne.

Pridajte sa na novú facebookovú stránku o Nachovi

Počet Nachom odohraných minút v predošlých sezónach

2015/16: 1603

2014/15: 1016

2013/14: 1368

2012/13: 863

Pri každom svojom štarte však dokázal priniesť kvalitu. Nastupoval na pravej strane defenzívy, taktiež na ľavej a aj v strede. Nikdy nesklamal, avšak vždy bol využívaný len ako núdzové riešenie.

Prečítajte si aj: VIDEO Real s ďalšou výhrou: Jamesova rozlúčka, Nachove prekvapenie, skvelý Navas

Zinedine Zidane v vlani v lete oznámil, že aj napriek jeho myšlienkam na odchod ho nikam nepustí a počíta s ním. Španiel mal ponuky z Neapolu, Rímu či Valencie, kde by bol určite hráčom základnej zostavy. V konečnom dôsledku však urobil dobre, že zostal.

Nacho Fernández teraz s klubom svojho srdca bojuje o primát v La Lige aj Lige majstrov a iba šesť jeho spoluhráčov odohralo v tomto ročníku viac minút, ako tento dvojnásobný reprezentant Španielska. V spomínanej šestici sú Toni Kroos, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Marcelo, Dani Carvajal a Keylor Navas.

Tri zápasy pred koncom ročníka na má na konte 3199 odohraných minút. V prepočte to znamená, že v sezóne 2016/17 doposiaľ odohral 65% svojho hracieho času z posledných štyroch ročníkoch dokopy.

Na mieste nie je teda otázka, či dostane priestor aj v cardiffskom finále Ligy majstrov proti Juventusu, ale na akej pozícii a na koľko minút. Zidane by ho mohol využiť vedľa Sergia Ramosa na stopérskom poste, keďže stopercentne fit nie je Pepe a Varane v tejto sezóne až tak nežiari.

V hre je aj varinta na pravej strane obrany. Daniel Carvajal zranenie (asi) vyliečiť nestihne, takže pred Danilom by mohol dostať šancu práve Nacho.

Prečítajte si aj: Real má titul vo vlastných rukách, Barcelona potrebuje jeho zaváhanie: Zaujímavý bude aj boj o Európsku ligu

V optimálnom fyzickom stave je najrýchlejším hráčom tímu a navyše v tejto sezóne ešte nebol zranený. Všetci súhlasia s tým, že si užíva najlepšiu sezónu svojej kariéry: "Táto stávka vyšla skvele," uznal samotný Zidane.

Tento rok mu zanechal veľké množstvo skvelých momentov. Krásny gól v pohári proti Leonese, ktorý bude bojovať o cenu Férencea Puskása v ďalšom vydaní Zlatej lopty, položenie vlajky na štadión rivala Estadio Vicente Calderon po postupe do finále Ligy majstrov, vyradenie Bayernu Mníchov, kde nechýbal ani minútu, či víťazstvo na Majstrovstvách sveta klubov.

Prečítajte si aj: Lišiak Nacho svojím gólom prekvapil celý štadión: Toto nečakal nikto!

A to ešte môže pridať do zbierky dve najdôležitejšie trofeje. Nuž, táto sezóna je proste Nachova životná.

Akrobatický gól do siete Leonesy

Nacho a Ramos položili vlajky na pôdu Atlética Madrid

Zdieľajte:
Zdroj informácií: marca.com

Diskusia

Podobné články