Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Okrem hráčov si pekný balík zarobia aj rozhodcovia: Slovensko nie je výnimkou

MANCHESTER - O platoch futbalových hviezd sa píše neustále a ich zárobky stále stúpajú. No hlavu v smútku nemusia mať ani muži v čiernom, aj oni si privirobia viac ako dobre.
Zdroj: en.as.com
Zdieľajte:

Najlepšie si rozhodcovia zarobia v Nemecku, kde si môžu ročne prilepšiť aj o 200 000 eur. V 1. a 2. Bundeslige totiž majú od sezóny 2012/2013 riadne základné platy. Futbalový zväz si od tohto kroku sľuboval lepšie sústredenie na futbal, keďže veľa rozhodcov má pískanie iba ako vedľajší príjem.

Prečítajte si aj: VIDEO Klopp verzus Wenger: Nenechajte si ujsť strhujúci šláger gigantov Premier League!

V Španielsku hlavný arbiter dostane za zápas 3631 eur, asistenti si prilepšia o 1521 eur a štvrtý rozhodca dostane 890 eur. V Premier League je to 1705 eur/zápas pre hlavného, asistenti a štvrtý arbiter dostanú 1250 eur.

Zle sa nemajú ani slovenskí muži v čiernom. Hlavný rozhodca dostane za zápas 480 eur, asistentom zostane 321 eur. Na naše pomery pomerne atraktívne privyrobenie si.

Samostatnou kategóriou sú zápasy Ligy majstrov a Európskej ligy. Rozhodcovia sú rozdelení do štyroch skupín podľa kvality a skúseností - Elite, First, Second a Third. V elitnej skupine je odmena za stretnutie 5000 eur pre hlavného a 1500 eur pre asistentov, v poslednej skupine je to 1200/hlavný a 360/asistent. Od štvrťfinále sa odmena zvyšuje o ďalších 1000 eur.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: telegraph.co.uk, as.com, sport.sk

Diskusia

Podobné články