Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO 7 najprekvapivejších výsledkov, ktoré šokovali svet

Top
BRATISLAVA - Pred zápasom komentátor obvykle zahlási, že jeden z tímov je favorit alebo sa očakáva vyrovnaný zápas. Niekedy sa však zrodí prekvapenie, na ktoré sa len tak nezabudne.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

USA - Anglicko 1:0, jún 1950

Majstrovstvá sveta v roku 1950 ponúkli niekoľko prekvapení. Niektorí fanúšikovia by mohli namietať, že to najväčšie sa zrodilo vo finále, keď Uruguaj porazil favorizovanú Brazíliu. Za ešte väčšie by sa však dalo považovať stretnutie v skupinovej fáze, v ktorom Anglicko podľahlo USA.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO 7 hudobných hviezd a tímy, ktorým patrí ich srdce

Taliansko - Severná Kórea 0:1, júl 1966

V tej dobe dvojnásobný víťaz majstrovstiev sveta narazil v skupine na Severnú Kóreu. Jediný gól, ktorý strelil Pak Doo-ik tesne pred polčasom, však spôsobil nielen veľký šok, ale i to, že Kórejčania Talianov preskočili v tabuľke a tým ich poslali z turnaja domov.

Prečítajte si aj: VIDEO Zabudnite na Hazarda, Chelsea má novú hviezdu!

Argentína - Kamerun 0:1, jún 1990

Úradujúci šampióni z Argentíny, ktorých viedol kapitán Diego Maradona, hrali proti africkému Kamerunu, ktorého tím bol zložený prevažne z hráčov z nižších francúzskych líg. Vyzeralo to na jasný priebeh. Gól hlavou Omam-Biyicka však stačil na to, aby „Levi“ vyhrali. Ešte zaujímavejšie je to, že dohrávali dokonca len v deviatich, keď niektoré gólové príležitosti hasili neprimeranými zákrokmi.

Prečítajte si aj: VIDEO 5 bývalých hráčov FC Porto, ktorí po odchode z klubu stoja za nič!

Dánsko - Nemecko 2:0, jún 1992

Cesta Dánska za víťazstvom na európskom šampionáte je veľmi zaujímavý príbeh. Škandinávsky výber sa na turnaj dostal len vďaka tomu, že Juhoslávia bola práve uprostred občianskej vojny. Bez hviezdneho Laudrupa to vyzeralo, že budú len do počtu. Realita však bola úplne odlišná a na ceste do finále si poradili, a to celkom hravo, s obrovským favoritom z Nemecka.

Francúzsko - Senegal 0:1, máj 2002

Úradujúci majstri sveta vďaka triumfu na EURO 2000 odohrali svoj prvý zápas turnaja proti Senegalu. Boli veľkými favoritmi, ale ako ukazuje história, nič nie je dopredu jasné. Francúzov nepotešil Pape Bouba Diop, ktorého jediný gól stačil k tomu, aby Senegal získal tri body a neskôr sa dostal aj do vyraďovacej časti.

Portugalsko - Grécko 0:1, jún 2004

Po vyradení Francúzska, Španielska, Anglicka či Holandska to vyzeralo, že horúcim adeptom na zisk titulu majstra Európy budú Portugalčania. Ako už však všetci vieme, spanilú jazdu Grécka, ktoré v semifinále vyradilo v predĺžení Česko, zastaviť nedokázalo. Nepomohol mu k tomu ani káder s menami ako je Figo, Rui Costa, Deco či Cristiano Ronaldo.

Brazília - Nemecko 1:7, jún 2014

Niečo, z čoho si fanúšikovia robia srandu a ešte dlho si ju robiť budú. Neuveriteľne krutá prehra a k tomu všetkému ešte na domácom šampionáte Brazílčanov dosť bolela. Už päť gólov Nemecka v prvom polčase bolo dosť. Druhý polčas bol našťastie pre juhoamerický výber o čosi pokojnejší.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články