Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mourinho zabíja futbal!

Tréner Morten Olsen, ktorý už od roku 2000 vedie dánsku reprezentáciu, ostro kritizoval defenzívny štýl Josého Mourinha.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podľa Olsena je portugalský manažér pre futbal hrozbou a bojí sa, že by jeho "autobusový" štýl mohli kopírovať i ďalší tréneri. Nabáda Mourinha, aby lepšie využil kvalitných hráčov, ktorých v The Blues má. Olsen trvdí, že Special One nemá žiadny útočný plán, a taktiež chápe nedávnu kritiku od Hazarda.

Šesťdesiatštyriročný Morten Per Olsen začínal svoju trénerskú kariéru v rodnom Dánsku, konkrétne v Brøndby IF, s ktorým dvakrát vyhral domáci titul a v sezóne 1990/91 s ním došiel až do semifinále Pohára UEFA. Potom odišiel do bundesligového tímu Kolín nad Rýnom. V sezóne 1997/1998 potom viedol slávny Ajax Amsterdam, s ktorým získal holandský titul i domáci pohár.

Od roku 2000 pôsobí na lavičke Dánska, s ktorým sa prebojoval na MS 2002 aj MS 2010. Tento rok budú na svetovom šampionáte Dáni chýbať, keď síce skončili druhí v kvalifikačnej skupine, ale ako najhorší tím na druhých miestach sa nezmestili do baráže.

Morten Olsen spustil kritiku v jednom rozhovore na Josého Mourinha. Rozohnil sa nad jeho štýlom a vyhlásil, že jeho defenzívna taktika, ktorú praktizuje v Chelsea, zabíja futbal.

"V mojom svete je Mourinho pre futbal nebezpečenstvom. Ak sa mnohí budú snažiť kopírovať jeho štýl, tak futbal zomrie."

"Predstavte si, že by som hral futbal štýlom ako Mourinho. Potom by to bolo určite nudné a vy by ste sa na také zápasy nemohli pozerať."

"Radšej by som zvolil nejaký dobrý film, alebo sa vybral na prechádzku do lesa."

"Mohol by som hrať s Chelsea tak odlišne, keby som dostal tú šancu."

"Ale Mourinho je schopný hrať len defenzívne. Klub vynaložil toľko peňazí do tak dobrých hráčov ... sakra ! Tak ich predsa využijem!"

"Samozrejme, je v poriadku byť vypočítavý. Tu a tam mám tiež rád možnosť hrať na protiútoky, ale musíte mať plán, ako budete hrať, keď zaútočíte."

"Takýto plán má Guardiola. Aj my v národnom tíme ho máme, ale Mourinho ho nemá. On je odkázaný výhradne na štandardné situácie a potom spolieha na Hazarda či Williana, že vytvorí niečo na vlastnú päsť. Iste, že som chápal Hazarda, že po zápase kritizoval spôsob, akým Chelsea hrá."
Zdieľajte:
Zdroj informácií: fourfourtwo.com

Diskusia

Podobné články