Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Dnešné novinky - 6.5. 2014

Prinášame vám prehľad dnešných noviniek z anglickej Premier League.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Svoje posledné dva zápasy za Manchester United odohrá Nemanja Vidic. Svoj vôbec posledný v červenom drese na Old Trafforde odohrá už dnes a mohla by to byť dosť emocionálna rozlúčka. 32-ročný obranca totiž v lete prestupuje zadarmo do Interu Miláno.
"Ešte nikdy som neplakal, ale nikdy neviete, čo sa stane s vašimi emóciami. Je to smutné, odchádzať po toľkých rokoch, ale ja som rád, že som mohol byť súčasťou tohto klubu." Cardiff City sa stal už istým zostupujúcim z Premier League a z jeho tímu by tak mohli odísť niektorí hráči. Súhlas k prestupu už dostal kapitán Steven Caulker sa záložníkom Gary Medelom. Tieto opory Cardiffu majú podľa informácií BBC v zmluve príslušnú klauzulu. Manchester City sa bude musieť potýkať so sankciami od UEFA za porušenie "financial fair play rules". To by mohlo viesť k tomu, že tím by musel obmedziť súpisku v Lige majstrov na 21 hráčov, namiesto obvyklých 25. Citizens sa bude snažiť do konca týždňa dosiahnuť s UEFA dohodu. Mladíci Chelsea vyhrali tretíkrát za posledných päť sezón FA Youth Cup, keď sa radovali po celkovom víťazstve 7:6 nad Fulhamom. Manažér Manchestru City Manuel Pellegrini vyhlásil, že útočník Sergio Agüero nebude pripravený na stredajší zápas proti Aston Ville, kvôli zraneniu slabín.
"Zranenie sa týka len Sergia Agüera. Nie je 100% pripravený nastúpiť, kvôli poranenému trieslu, takže nie je ani na súpiske. Možno v nedeľu už bude môcť nastúpiť. Uvidíme, ako sa to v priebehu týždňa zlepší. Je to ťažké stretnutie, pretože sme pod veľkým tlakom. Ale dúfam, že ak budeme hrať doma, tak ako vonku, tak môžeme vyhrať." Manažér Fulhamu Felix Magath sa ospravedlňuje fanúšikom za výkon jeho tímu, ktorý prehral 4:1 proti Stoke City. Táto porážka znamená, že Cottagers sa v sobotu už stopercentne rozlúči s Premier League.
"Rozhodne to nebolo to, čo fanúšikovia čakali. V lete chcem zapojiť do prvého tímu viac hráčov z akadémie." Shola Ameobi má v Newcastli platnú zmluvu už len na jeden mesiac a zatiaľ nevie, kde bude hrať. Nevylučuje odchod zo St James Parku, ale ani to, že by nakoniec v tíme zostal.
"Človek nikdy nevie, čo sa vo futbale stane. V Newcastli som prežil nádherných 14 rokov, užil som si tu každú minútu. Mám tu platnú zmluvu už iba na jeden mesiac, keby prišla ponuka, tak by som sa rozhodoval, som ale tiež pripravený zostať v Newcastli." Naopak, o svojej budúcnosti u Magpies je úplne rozhodnutý Fabrizio Coloccini. Argentínsky obranca v tejto sezóne už raz myslel na návrat do rodnej krajiny, ale nakoniec sa rozhodol v Newcastli zostať.
"Chcem tu zostať. Mal som osobné problémy a tak som sa chcel vrátiť do Argentíny. Bolo to pre mňa ťažké obdobie, ale už je všetko objasnené. Newcastlu veľa dlhujem a chcem za tento klub hrať aj v budúcej sezóne."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: premierleague, viaceré zdroje

Diskusia

Podobné články