Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Howard Webb ukončil rozhodcovskú kariéru

Skúsený anglický rozhodca Howard Webb ukončil aktívnu rozhodcovskú kariéru.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Rozhodca Howard Webb sa rozhodol ukončiť rozhodcovskú kariéru. Pri futbale však zostáva. V nasledujúcom období bude zastupovať pozíciu technického riaditeľa združenia profesionálnych rozhodcov.

43-ročný skúsený rozhodca začal svoju kariéru v roku 1989. V Premier League debutoval v roku 2003. Vrchol jeho kariéry bol rok 2010, keď sa mu podarilo pískať finále ligy majstrov a zároveň aj finále MS vo futbale, ktoré sa uskutočnili v JAR.

"Som veľmi nadšený z novej kapitoly môjho života," uviedol Webb, ktorý sa narodil v Rotherhame. MS v Brazílii boli jeho posledným veľkým turnajom.

V roku 2011 bol menovaný do Rádu britského impéria za zásluhy v oblasti futbalu.

"Rozhodovanie zápasov mi dalo veľmi veľa a myslím si, že je dôležité aby si skúsení rozhodcovia nenechali svoje vedomosti pre seba, ale rozdávali ich ďalej." dodal Howard Webb.

"Súčasná vybraná skupina rozhodcov je tá najlepšia v krajine aká kedy bola vybratá a som nadšený, že som dostal šancu, aby som mohol s nimi ďalej pracovať, ale tiež príležitosť prispieť k rozvoju novej generácií rozhodcov" dodal. "Je to neuveriteľne pozitívne pracovné prostredie a my všetci máme spoločný cieľ, ktorým je zlepšenie rozhodcovskej kvality"

Zdieľajte:
Zdroj informácií: bbc.com

Diskusia

Podobné články