Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Van Gaal potrebuje Giggsa!

S akým názorom prišiel Bryan Robson?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Bryan Robson si myslí, že ak chce Louis van Gaal uspieť v Manchestri United, musí vziať do úvahy schopnosti vodcovských postáv. Klub dočasne vedie legendárny Ryan Giggs a podľa Robsonovej mienky by mal naďalej zostať ako van Gaalov asistent.

Niekdajší stredopoliar Ryan Giggs bol vedením United poverený, aby mužstvo dočasne prevzal a vyplnili miesto po odchádzajúcom a neúspešnom Davidovi Moyesovi. Nástup rešpektovanej ikony na trénerskú lavičku bol síce dočasný, ale hráčom evidentne prospel. Postupne sa začali objavovať opatrné hlasy volajúce po podpísaní Giggsa čoby dlhodobého manažéra.

Červení diabli ale pravdepodobne stavia na Louisa van Gaala. Napriek tomu by Ryan Giggs mohol zostať platným členom realizačného tímu a pre začiatok van Gaalovej kariéry na Old Trafford byť spájacím mostíkom medzi holandským stratégom a hráčmi. Aspoň si to myslí Bryan Robson, ktorý v rozhovore pre oficiálny televízny kanál MUTV povedal: "Títo hráči sú súčasťou Manchestru United a bolo by pre nich veľmi nepríjemné, keby sa ďalej na chode tímu nepodieľali," uvádza Robson na adresu Giggsa, Scholesa a Butta.

"Čítal som nejaké správy o tom, že van Gaal by si rád priviedol vlastného trénera brankárov, kondičného trénera a ako asistenta by mal rád Patricka Kluiverta. Teraz je na vedení, aby sa k celej situácii postavilo a povedalo van Gaalovi: Áno, týchto ľudí priveďte, ale máme aj svoje požiadavky. Je bežné, že keď príde nový tréner, prídu s ním aj noví členovia realizačného tímu. Ale hovorím si, že niekedy nie je na škodu dať šancu tým existujúcim."

Robsonov niekdajší spoluhráč Steve Bruce, ktorý je teraz manažérom Hull City, tiež zastáva tento názor. "Bral by som ho do svojho tímu, je voľný a môže mi veľmi pomôcť. Som si ale istý, že United pre neho nájdu vhodné miesto a uplatnenie. Je jasné, že van Gaal bude mať na veľa vecí svoj ​​vlastný názor, ale Ryan tu zostane, pretože už teraz je legenda. Myslím, že to klub to vie a podľa toho s ním aj bude zaobchádzať. Nie je to skúsený manažér, ale sami ste mohli vidieť, ako je adaptabilný a ako rýchlo sa učí. Novému koučovi toho môže veľa dať," myslí si Bruce.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: football365.com

Diskusia

Podobné články