Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Slovenský unikát: Fenomén z Čierneho Balogu nikde inde nenájdete

ČIERNY BALOG - TJ Tatran Čierny Balog hrá ledva okresnú súťaž, no svojim fanúšikom a návštevníkom Čierneho Balogu ponúka niečo, čo pravdepodobne inde na svete v živote neuvidíte.
Zdroj: nasenovinky.sk
Zdieľajte:

Medzi tribúnou a trávnikom vedie železničná trať, po ktorej pravidelne prefrčí vláčik, s príslušnými audio a vizuálnymi efektami - to znamená trúbenie a dym z komína, naozaj veľa dymu.

Prečítajte si aj: FOTO + VIDEO Česi sa zabávajú na účet Národného štadióna: Vznášadlo či metro?

Čiernohronskú železnicu totiž postavili oveľa skôr ako samotný štadión, no časom stratila svoju funkciu a preto na jej mieste vznikol domovský stánok miestnych futbalistov. Predstavenstvo klubu asi nerátalo s tým, že po trati ešte niekedy prejde vlak.

No miestni sa železnicu rozhodli obnoviť a teraz už vlak naplnený turistami jazdí každý deň. Aspoň počas turistickej sezóny, čo znamená, že prejazd vlaku s futbalovým zápasom sa krížia veľmi často. No miestnym ani turistom to rozhodne nevadí.

"Niekedy hráči nevedia, čo majú robiť, keď naraz píska vlak aj rozhodca," povedala pre televízne noviny Markízy manažérka TJ Tatran Čierny Balog Marcela Belková. "Vraj sme svetový unikát. Vlak cez futbalové ihrisko neprechádza nikde na svete, aspoň my o tom nevieme," smeje sa Mária Bílková z Čiernohronskej železnice pre pluska.sk.

Vláčik prejde cez ihrisko celkovo štyrikrát denne, keď sa rúti z Čierneho Balogu do obce Dobroč. Videá o slovenskej kuriozite sa hlavne vo futbalovo vyspelých krajinách tešia veľkej popularite.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: nasenovinky.sk, pravda.sk, pluska.sk

Diskusia

Podobné články