Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO + VIDEO Česi sa zabávajú na účet Národného štadióna: Vznášadlo či metro?

BRATISLAVA - Aj na Slovensku majú otrasne vyzerajúce metro. Vyzerá ako z 90-tych rokov, veď ho aj vybrali bez súťaže. Hovoria mu Národný futbalový štadión. Takto charakterizovali plánovaný bratislavský stánok členovia okolo architektonickej organizácie Archwars.
Zdroj: facebook.com/Archwars
Zdieľajte:

Dizajn NFŠ je dielom architekta Karola Kállaya, celý projekt by mal stáť okolo 60 miliónov eur. Štát sa bude venovať nekomerčnej časti, zvyšok bude v réžii Ivana Kmotríka.

Prečítajte si aj: VIDEO + FOTO Konečne sa dočkáme? Výstavba štadióna oficiálne začala

"Slováci budú mať štadión vyzerajúci ako balón obtiahnutý fóliami pre 22 500 ľudí, s bytovkami v jednom rohu a administratívnou budovou v tom druhom," podčiarkuje spomínaná organizácia.

NFŠ následne porovnali s modernými európskymi štadiónmi. Všetky okrem štadiónu Schalke 04 boli lacnejšie ako ten slovenský. "Schalke v roku 2001 postavilo moderný štadión so zaťahovacou strechou za 5 miliárd kč pre 60 000 ľudí. Slováci o 15 rokov neskôr postavia štadión pre 22 500 ľudí za 1,5 miliardy kč. Takže po vydelení nám vyjde, že za jedno sedadlo Slováci zaplatia rovnakú sumu ako v Gelsenkirchene. Slovensko si neurobilo architektonickú súťaž, takže teraz majú len jeden návrh a vraj aj super kšeft,“ trafili klinec po hlavičke v Archwars.

"NFŠ je pre porovnanie drahší ako štadión Juventusu z roku 2009. Čakali by ste nejaký unikát, zaťahovaciu strechu či trávnik. No unikátny tento štadión naozaj bude, vyzerá ako vznášadlo alebo metro," nenechal na budúcom štadióne nitku suchú autor príspevku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com/Archwars

Diskusia

Podobné články