Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Šialené zábery z Česka: Stovka chuligánov vtrhla cez zápas na trávnik!

OSTRAVA - Chuligáni Baníku Ostrava dnes prerušili derby v druhej lige.
Zdroj: reprofoto: video
Zdieľajte:

Dohrávka 5. kola českej Fotbalové národní ligy dnes ponúklo očakávaný zápas medzi Ostravou a Opavou. "Slezské derby" patrí k najrizikovejším zápasom u našich susedov, čo sa opäť potvrdilo. Priaznivci oboch klubov sa snažili vzájomne napadať už počas cesty na štadión, kam prišli za asistencie polície, pričom pri zásahu bol jeden z policajtov zranený.

Prečítajte si aj: Najväčšie tragédie v dejinách futbalu

"Cestou na štadión sa tie dve skupiny snažili k sebe dostať. Prípadné masívne vzájomné napadnutie bolo eliminované prítomnosťou špeciálnej policajnej jednotky. Došlo však k napadnutiu policajta, ktorý bol zranený a prevezený na ošetrenie," povedala policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková.

Derby bolo vypredané, na štadión prišlo viac ako 12-tisíc divákov a prekonaný bol rekord návštevnosti na druholigovom zápase. Podľa polície boli medzi divákmi aj priaznivci z Poľska. Stretnutie muselo byť v 17. minúte prerušené potom, čo fanúšikovia vtrhli na hraciu plochu. Zasahovať museli ťažkoodenci, ktorí zhruba stovku chuligánov zahnali späť na tribúny a zhruba po siedmych minútach sa opäť hralo.

V ďalšom priebehu sa to už zaobišlo bez väčších incidentov a derby nakoniec zvládol domáci Baník Ostrava, ktorý vyhral jednoznačne 3:0. O všetky góly sa postarali Slováci, gólovo sa presadili Marek Hlinka, Karol Mondek a Tomas Hučko.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, blesk.cz

Diskusia

Podobné články