Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Žiadna Barcelona. O Suareza sa bijú "exoti"

Po ponuke na kosovský "azyl" je tu ďalšia ponuka.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Abcházsky futbalový klub Nart FC ponúka Luisovi Suarezovi možnosť nastupovať v jeho drese počas plynutia štvormesačného trestu, ktorý dostal za uhryznutie Giorgia Chielliniho v zápase s Talianskom na MS v Brazílii. Uruguajský útočník už predtým obdržal ponuku na prechodný "azyl" od kosovského klubu Hajvalia Priština.

Abcházsko leží na východnom pobreží Čierneho mora a oficiálne patrí Gruzínsku. Krajina však v auguste 2008 po krátkej vojne Gruzínska s Ruskom vyhlásila nezávislosť, okrem Ruska ju uznalo aj ďalších päť krajín. Jej futbalový zväz nie je členom Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a teda sa naň nevzťahujú tresty, ktoré udeľuje FIFA. Tá naparila Suarezovi za uhryznutie súpera rekordný dištanc na deväť zápasov, suspendáciu na štyri mesiace v akejkoľvek spojitosti s futbalovou činnosťou a pokutu 100.000 švajčiarskych frankov (cca 82.210 eur).

Prezident Nartu Gennadij Cvinarija vyhlásil, že kanonier Liverpoolu by si mohol zahrať v najvyššej abcházskej súťaži. "Samozrejme, nemôžeme uruguajskému futbalistovi ponúknuť finančné podmienky, na aké bol zvyknutý, no abcházska liga je momentálne na svojom vrchole. Dávame mu možnosť hrať za nás a udržať si kondičku," povedal Cvinarija pre ruskú agentúru ITAR-TASS.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články