Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Newcastle so zaujímavou posilou

Holandský futbalový reprezentant Siem de Jong opúšťa Ajax Amsterdam a od novej sezóny bude obliekať dres Newcastlu United. S klubom anglickej Premier League sa dohodol na šesťročnej zmluve.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Je skvelé, že som podpísal s Newcastlom," uviedol 25-ročný stredopoliar pre klubový web. "Je to dobrý klub, o ktorom mi brat všetko povedal. Takže už teraz sa tu cítim dobre." De Jongov mladší brat Luuk bol počas uplynulej sezóny v St. James Parku na polročnom hosťovaní. "V Ajaxe som strávil dlhý čas a túžil som po novej výzve v novom prostredí a v novej krajine," dodal bývalý kapitán amsterdamského klubu.

Radosť z podpisu zmluvy neskrýval ani tréner Newcastlu Alan Pardew. "Pre klub je to veľká posila. Siem sem prinesie z Ajaxu obrovské skúsenosti. Myslím si, že fanúšikovia budú mať z jeho hry radosť a ja sa neviem dočkať začiatku spolupráce."

De Jong debutoval v drese A-tímu Ajaxu v roku 2007. Za klub nastúpil na takmer 250 duelov a zaznamenal 78 gólov. Newcastle odštartuje novú sezónu 16. augusta domácim zápasom proti úradujúcemu majstrovi Manchestru City.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články