Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 rekordov Cristiana Ronalda, ktoré dlho nikto neprekoná

HLUČÍN - CR7, jedna z najznámejších značiek súčasného sveta. CR7, jeden z najlepších hráčov histórie futbalu. (Všetky údaje sú platné k 5. februáru 2016.)
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Najlepší strelec Realu Madrid

Prišiel, videl, strelil gól (góly). Aj tak by sa dal opísať hociktorý zápas porutgalského hráča Realu Madrid. So svojimi 343 gólmi v 328 zápasoch v len siedmich sezónach má o pätnásť gólov viac ako legendárny Raúl. Ten však na 323 gólov potreboval 741 zápasov. V reči čísel je to priemer 1,04 strelených gólov na zápas pre Ronalda a 0,44 strelených gólov na zápas pre Raúla.

Prečítajte si tiež: VIDEO Ronaldo verzus český miláčik Arsenalu: Na pamätný súboj rýchlikov nejde zabudnúť!

Najviac nominácií za sebou do UEFA Team of the Year (Tím roka)

Svoju prvú nomináciu si vyslúžil v roku 2004. Vtedy spolu so svojimi spoluhráčmi z portugalského národného tímu došiel až do finále domáceho európskeho šampionátu. Tam však Porutgalsko podľahlo prekvapeniu z Grécka. Od tej doby sa mu tejto výsady dostalo eštecelkom osemkrát. O druhé miesto so šiestimi nomináciami sa delia Lionel Messi, Iker Casillas a Carles Puyol.

Najviac sezón po sebe, kedy strelil viac ako päťdesiat gólov

Tento rekord by pravdepodobne mohol atakovať iba jeho úhlavný rival Messi. Začalo to v sezóne 2010/2011, kedy sa dostal cez hranicu päťdesiatich gólov o tri zásahy. O rok neskôr strelil celkovo 60 gólov. V súčasnoti je na hodnote 30 a vyzerá to tak, že aj v tejto v sezóne sa nakoniec cez číslo 50 dostane.

Najviac ocenení pre najlepšieho strelca v Európe (Golden Shoe)

Zlatú kopačku dostáva každý rok hráč, ktorý v jednej sezóne nastrieľa najviac gólov. Jedná sa však iba o zásahy v ligových dueloch. Systém je samozrejme prepracovaný takým spôsobom, že šanca vyhrať toto ocenenie so 100 strelenými gólmi v nejakej dedinskej súťaži jednoducho nie je reálna. CR7 vyhral celkom štyrikrát - prvýkrát v sezóne 2007/2008, potom 2010/2011, 2013/2014 a naposledy 2014/2015.

Najlepší strelec Portugalska

Cristiano Ronaldo si svoj prvý štart v drese Portugalska odbil v roku 2003. Od tej doby si počas každého kalendárneho roka pripísal aspoň jeden reprezentačný gól. Najviac ich dosiahol v roku 2013, keď sa mu podarilo napnúť sieť desaťkrát. Na druhom mieste rebríčka najlepších strelcov sa nachádza Pauleta, ktorý strelil 47 gólov. Ronaldo má v súčasnej chvíli celkom 55 zárezov.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: sportskeeda.com, FutbalovySvet.sk

Diskusia

Podobné články