Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

KOMENTÁR: Krívajúca Chelsea krízu nezvládne

LONDÝN - Šok, sklamanie a trapas. Tak by sa dal zhodnotiť doterajší priebeh sezóny londýnskej Chelsea. Káder, ktorého hodnota presahuje 550 miliónov eur, vytvoril skvelé prostredie pre konkurenciu. Zatiaľ čo lídri Premier League laškujú na postoch do európskych líg, modrý autobus sa túla kdesi nad zostupom.
Zdroj: Futbalový svet
Zdieľajte:

Forma Chelsea nie je náhodná. Počnúc proegoistickými vyhláseniami a bezohľadným správaním Mourinha voči hráčom, lekárke, rozhodcom a zväzu, končiac zmätočným postupom pri hľadaní novej akvizície na post hlavného trénera. Napriek (takmer) nezmenenej súpiske sa hráči stále iba hľadajú. Zaiste, jedným z kľúčových momentov môže byť (ne)forma hlavných hviezd – Diega Costu, ktorý sa pomaly pod Hiddinkovým vedením zobúdza, či Edena Hazarda, hrajúceho v úspornom režime od prvého kopnutia do lopty. Za doterajším neúspechom stojí aj vlaňajší stroj na prihrávky, Španiel Fabregas, ktorý divákom na Stamford Bridge ponúka mdlé výkony, a nanajvýš otáčanie sa okolo lopty.

Ďalšou príčinou je nechuť niečo zmeniť. Bolo to tak najmä počas Mourinhovej éry. Neustále nasadzovanie Hazarda, Matiča alebo zúrivého pitbula Costu nebolo správnym riešením. Títo hráči nepodávali očakávané výkony, no aj tak znova a znova začínali v základe.

Tieto faktory zohrávajú podstatnú úlohu pri konečných výsledkoch a priamočiaro sa odzrkadľujú aj na postavení v tabuľke. Po odohraných 22 zápasoch sa Chelsea „prsí“ záporným skóre 31:34, čo v prípade úradujúceho majstra nie je práve nádejná bilancia. Mimochodom, posledná Aston Villa inkasovala iba o štyri zásahy viac.

Zdalo sa, že po príchode kormidelníka Hiddinka sa mužstvo prebralo, nakoľko zaknihovalo niekoľko remíz a sem-tam nejakú výhru. Stále lepšie ako prehra. Ibaže krivka „výhernosti“ sa ustálila na „remízovýhre“, a to v súčasnej situácii Abramovičovi na Ligu majstrov nestačí. A do toho tá lenivá, chaotická a často zaskočená obrana. Defenzíva akoby nevedela, kam sa má postaviť, koho treba kryť... Ťažkým momentom musí čeliť mladý Courtois, ktorého taktiež zastihli slabšie chvíľky. Matematik Guus však vypočítal, že jeho tím potrebuje 2,8 boda na zápas, aby obsadil štvrtú priečku.

Nad Londýnčanmi visí Damoklov meč a je na nich, ako sa vysporiadajú s náročnou situáciou. Čaká ich skúška ohňom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalový svet

Diskusia

Podobné články