Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zomrel majiteľ Manchestru United

Malcolm Glazer, ktorého rodina vlastní anglický futbalový veľkoklub Manchester United a tím amerického futbalu v NFL Tampa Bay Buccaneers, zomrel v stredu vo veku 85 rokov. Informovala o tom agentúra Reuters.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Glazer, ktorý mal renomé samotárskeho amerického miliardára, utrpel v posledných rokoch niekoľkokrát mozgovú príhodu. Vedenie v oboch športových kluboch preto prevzal jeho syn.

Glazer kúpil klub Buccaneers v roku 1995 a jeden z najslabších klubov profesionálnej súťaže NFL doviedol o osem rokov neskôr k prvému triumfu v Super Bowle. "Dynamický obchodný líder Glazer pomohol vyformovať Buccaneers do modelu klubu, ktorý je rešpektovaný v celej súťaži," uvádza sa vo vyhlásení Buccaneers.

V roku 2005 prevzal Glazer vedenie nad tradičným anglickým klubom Manchester United, hoci proti tomuto kroku protestovala veľká časť verných fanúšikov z Old Traffordu. "Myšlienky všetkých v Manchestri United sú teraz s rodinou Glazerových," uvádza sa vo vyhlásení anglického klubu.

Za vedenie Manchestru United budú teraz zodpovední Glazerove deti - Avram a Joel. Po Malcolmovi Glazerovi, ktorý mal svoju rezidenciu v Palm Beach na Floride, zostala manželka Linda, šesť detí a 14 vnúčat.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články