Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Rio Ferdinand oznámil koniec kariéry

Bývalý hráč Manchestru United dnes ukončil kariéru.
Zdroj: facebook.com
Zdieľajte:

Anglický futbalista Rio Ferdinand dnes oficiálne oznámil koniec kariéry. "Ako malý chlapec som nesníval, že budem hrávať za môj obľúbený West Ham či vyhrám Ligu majstrov s Manchestrom United. Po 18 rokoch kariéry profesionálneho futbalistu však cítim, že je správny čas odísť," povedal pre BT Sport Ferdinand.

Tridsaťšesťročný Ferdinand zavŕšil bohatú kariéru v drese Queens Park Rangers, s ktorým sa však neudržal v Premier League. Najviac sa preslávil počas pôsobenia v Manchestri United, v ktorom za dvanásť rokov odohral celkovo 454 duelov. Na Old Trafford prišiel z Leeds United za 29,1 milióna libier, predtým hral aj za Bournemouth či West Ham United. Celú svoju kariéru na klubovej úrovni strávil na Ostrovoch.

S Manchestrom United vybojoval šesťkrát ligový titul, raz s ním triumfoval aj vo finále FA Cupu a trikrát v domácom pohári. Ako "červený diabol" získal v sezóne 2007/2008 aj trofej pre víťaza Ligy majstrov a v roku 2008 triumfoval aj na MS klubov FIFA v Japonsku.

V anglickej reprezentácii štartoval pravidelne od MS 1998 vo Francúzsku až do roku 2012, kariéru v tíme Albionu ukončil následne v máji 2013. Po prestupe z Manchestru United do Queens Park Rangers mal klubu pomôcť k záchrane, v záverečných dueloch sezóny však nehral. Prvého mája ho bolestivo zasiahla smrť manželky, ktorá prehrala boj s rakovinou.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články