Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

PFA oznámila tím roka Premier League

Asociácia profesionálnych futbalistov oznámila 11 mien, ktoré sa dostali do tímu roka.
Zdroj: TASR, twitter
Zdieľajte:

David De Gea, Manchester United

Španielsky brankár prevzal brankárske opraty od Petra Čecha a podľa jeho kolegov dokonca zatienil aj novú jednotku Chelsea Thibaulta Courtoisa. De Gea, ktorý reprezentoval Španielsko vo všetkých vekových kategóriach skvelo zapadol do herného systému pod Louisom van Gaalom.

Branislav Ivanovič, Chelsea

Stále spoľahlivý pravý obranca si užíva ďalšiu úspešnú sezónu v Chelsea a okrem jeho obranných kvalít, dokazuje strieľať dôležité góly na ceste "The Blues" za ligovým titulom. José Mourinho ho opísal ako "súťaživé zviera s veľkým srdcom"

John Terry, Chelsea

Po odchode jeho veľkého kamaráta Franka Lamparda, mnoho ľudí zaujímalo, ako ďalšia legenda zvládne svoju úlohu hlavného piliera obrany. Niektorí si mysleli, že by táto sezóna mohla byť pre Terryho posledná, ale jeho dominantné výkony na trávniku mu vyslúžili predĺženie zmluvy a miesto v tíme roka.

Gary Cahill, Chelsea

Už od mladých rokov mu predpovedali veľkú budúcnosť a Gary pokračuje vo svojom raste aj po prestupe z Boltonu v roku 2012. Jeho spolupráca s Terrym na stopérskom poste je najlepšou v Premier League, možno aj v Európe.

Ryan Bertrand, Southampton

Obranu úplne ovládla Chelsea, hoci Bertrand sa do tímu roka dostal ako hráč Southamptonu. Svoju kariéru však začínal v Londýne po boku Ashleyho Colea. Po hosťovaniach v Norwichi, Nottinghame a Aston Ville sa usadil na južnom pobreží u "svätých".

Alexis Sanchez, Arsenal

Alexis sa stal najdrahším čílskym futbalistom všetkých čias, keď prestúpil z Udinese do Barcelony za 25 miliónov libier a druhým najdrahším hráčom Arsenalu, keď vlani v lete prišiel na Emirates za 35 miliónov. A nákup sa vyplatil, pretože v nejednom zápase vystrieľal "kanonierom" dôležité tri body.

Nemanja Matič, Chelsea

Neospevovaný hrdina, ktorý je nesmierne dôležitým kolieskom v Chelsea. Matič zabezpečuje bezproblémový chod stredu poľa a zaisťuje pohyb lopty medzi obranou a útokom. Bývalý hráč MFK Košice sa stal jedným z najlepších hráčov Premier League a kľúčovým hráčom srbskej reprezentácie.

Philippe Coutinho, Liverpool

Chlapec z Brazílie vystrelil v tejto sezóne tak vysoko, že chválou na jeho adresu nešetrí ani tréner Brendan Rodgers, ktorý o ňom povedal: "Hrá veľmi dobre. Pokiaľ bude takto pokračovať, bude talentom svetovej úrovne." Či už hrá v strede Liverpoolu hlavnú alebo vedľajšiu úlohu, vždy ju zvládne skvelo a pre "The Reds" je rovnako dôležitý, ako napríklad Hazard pre Chelsea.

Eden Hazard, Chelsea

Vlaňajší víťaz ceny pre najlepšieho mladého hráča je prakticky bezkonkurenčný a patrí k najlepším hráčom celej ligy. Mourinho povedal, že ktokoľvek, kto miluje futbal, musí milovať aj Edena Hazarda. V 24 rokoch má na svojom konte už 50 reprezentačných štartov za Belgicko.

Diego Costa, Chelsea

Nočná mora hrať proti nemu, sen hrať s ním. Totálne odhodlanie, totálne sústredenie, totálna viera vo svoje schopnosti a obrovský profit pre Chelsea. V prvých štyroch zápasoch dal sedem gólov a vytvoril nový rekord. Rodený Brazílčan si našiel miesto aj v reprezentačnom tíme Španielska.

Harry Kane, Tottenham

Kde začať, pokiaľ chceme zhodonotiť úžasné výkony v tejto sezóne? Po niekoľkých hosťovaniach sa stal jedným z najdôležitejších hráčov Tottenhamu. Skvelé výkony a množstvo gólov mu dokonca zabezpečili aj miesto v seniorskom výbere Anglicka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: thepfa.com

Diskusia

Podobné články