Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP 5 hviezd Premier League, ktoré svoj tím ťahajú za úspechom!

BRATISLAVA - Každý tím má svojho lídra. Niektorí sú menej výrazní, ďalší priam žiaria. No vždy pre svoj tím odovzdajú maximum!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Joe Allen (Stoke City)

Góly welšského záložníka zaistili päť zo šiestich bodov v uplynulých ôsmych zápasoch Premier League. Forma ‘’Hrnčiarov‘‘ sa zlepšila po ich pomalom štarte, aj keď ich najlepší strelec Allen všetkých výrazne prevýšil. Mark Hughes sa snažil do útoku zakomponovať mnoho hráčov – Bojan Krkič, Xherdan Shaqiri, Peter Crouch a Marko Arnautovič, no všetci zlyhali. Iba ofenzívny záložník sa dokázal gólovo presadiť a to rovno päťkrát. To ho robí jedným z najväčších tímových ťahúňov súťaže.

Prečítajte si aj: ANALÝZA: 8 TOP vecí, ktoré po van Gaalovi ostali v Manchestri a Mourinho na nich môže stavať

Etienne Capoue (Watford)

Kombinácia defenzívnych reflexov a čarovania pred súperovou bránou zo začiatku sezóny, kvôli výpadku formy Odiona Ighala, poslala francúzskeho stredopoliara na list skvelých hráčov ‘‘sršňov‘‘ a zostal tam dodnes. Omyl Tottenhamu má vždy pozápasové hodnotenie v kladných číslach, no je dosť veľká pravdepodobnosť, že svoje štatistiky neudrží. Ale tým pádom zrejme celý tím pôjde z kopca.

Prečítajte si aj: TOP 5 hviezdičiek Premier League: Ktorej z nich bude patriť tento rok?

André Gray (Burnley)

Ako Bournemouth aj Burnley viac ťaží z kolektívnych výkonov než zo sólistov, ale útočník Claters André Gray sa k tomuto štandardu najviac približuje. Vo svojom tíme nie je jediný, koho baví strieľať na bránu. Jeho kolega Sam Vokes skóroval 16% gólov kolektívu a Ashley Barnes o štyri precentá menej. Gray má v kolonke tejto štatistiky uvedené 25%.

Prečítajte si aj: 7 faktov, ktoré ste o TOP kluboch netušili

Michail Antonio (West Ham United)

Tajná zbraň Slavena Biliča skórovala túto sezónu viac gólov hlavou než akýkoľvek iný hráč. Konkrétne sa mu to podarilo osemkrát a aj celkovo je najlepším strelcom. Hviezdny Dimitri Payet možno mohol "búrať mosty", no v mnohých aspektoch za Antoniom zaostáva. Ešte nám tu zostal Andy Carroll, ktorý sa dobre rozbieha a chytá formu, no má určité problémy s kondičkou. Keby náhodou však Carroll vypadol, Angličan je najlepšou voľbou na hrot zostavy.

Prečítajte si aj: VIDEO Watford, Schalke a Paríž hlísia veľké posily: Do Francúzska mieri protugalský klenot!

Jermain Defoe (Sunderland)

Bývalý útočník Tottenhamu, Porstmouthu a Toronta ťahá Sunderland do neuveriteľných výšin. Je doslova hrdinom, ktorý chráni klub od zostupu do Championship. Po jeho opätovnom príchode do Premier League sa očakával celkový pokles formy. No opak bol pravdou. V aktuálnej sezóne len traja hráči Sunderlandu skórovali v mene tímu. Jediný, kto sa priblížil Defoeovi, je holandský obranca Patrick van Aanholt, ktorý napol sieť trikrát, no je možné, že odíde k Big Samovi do Crystal Palace. 33-ročný koncový hráč sa stal najdôležitejším článkom zostavy trénera Davida Moyesa a určite to tak zostane, pokým neukončí kariéru, alebo neodíde zo Sunderlandu.

ANKETA: Ktorý z ťahúňov v doterajšom priebehu PL najviac zaujal vás?

  • Joe Allen

    13%

  • Etienne Capoue

    16%

  • André Gray

    48%

  • Michail Antonio

    13%

  • Jermain Defoe

    10%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články