Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP 5 hviezdičiek Premier League: Ktorej z nich bude patriť tento rok?

BRATISLAVA - Ktorí mladíci môžu v najlepšej súťaži sveta tento rok preraziť? To sa dozviete v tomto článku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Každý futbalista bol raz označovaný za talentovaného mladíka. Niekto už udivoval davy v šestnástich, niekto v devätnástich, no aj tak sa tejto nálepky nezbavil. Portál futbalovysvet.sk, vám teraz prináša pohľad na TOP 5 mladíkov z anglickej ligy, ktorí môžu pokojne konkurovať svojim skúsenejším spoluhráčom.

Prečítajte si aj: VIDEO Neskuočná dráma v Bournemouthe, Arsenal zmazal trojgólové manko v posledných sekundách!

TRENT ALEXANDER-ARNOLD

(Liverpool)

Ben Woodburn možno zlomil rekord, najmladšieho strelca Liverpoolu v histórii, ale na to, že má welšský útočník len 17 rokov, je okolo neho veľký ´´hype´´. Namiesto neho, Trent-Arnold, 19-ročný kompaktný full back, záložník aj krídlo, ktorý žiaril pri výhre nad Leedsom v EFL Cupe( v tom zápase dal aj Woodburn svoj gól) nie je až v takom hype, no vyzerá ako lepšia voľba, keď sa celkovo rozvinie.

Po príchode do akadémie The Reds už v šiestich rokoch, sa stal kapitánom U18 v šestnástich rokoch, a samotný Steven Gerrard ho spomenul vo svojej autobiografii, ako hráča, ktorého sa oplatí v budúcnosti sledovať. Jeho debut pod Jürgenom Kloppom, prišiel minulý rok v októbri v zápase EFL Cupu proti Tottenhamu Hotspur a vyzerá to tak, že fanúšikovia Liverpoolu ho budú po zvyšok tejto sezóny vídavať častejšie.

ALEIX GARCÍA

(Manchester City)

Prišiel z Villarealu v roku 2015,svoju krajinu reprezentoval na úrovni U16, U17, U18 a U19, a jedného dňa sa môže pod vedením Pepa Guardiolu stať jedným geniálnym hráčom. Mladý defenzívny záložník, dostáva rady priamo od trénera Citizens , čo mu citeľne pomáha v jeho futbalovom rozvoji.

Bývalý kormidelník Barcelony a Bayernu Mníchov, nebol nadšený, keď sa v zápase proti Burnley nechal hlúpo vylúčiť Fernandinho a k tomu ťažké zranenie Ilkaya Gündogana, mu skomplikovali situáciu v strede poľa. No teraz sa v pravom svetle, môže ukázať García. Je veľmi silný nahrávač, so skvelým zmyslom čítania hry a túto sezónu už strelil svoj prvý seniorský gól a získal ocenenie hráč zápasu v EFL Cupe.

AXEL TUANZEBE

(Manchester United)

Keby reprezentant Demoraktickej republiky Kongo nemal zle načasované zranenia, určite by sa stal prvým debutantom z akadémie pod vedením Louisa van Gaala. Holanďan ho chcel už zopárkrát zaradiť na zápasovú súpisku, no vždy do cesty prišlo nejaké zranenie. Špekulovalo sa však, že za nenominovaním Tuanzebeho boli osobné spory z vtedajším trénerom Red Devils.

Aj samotný stopér priznal, že potrebuje kvalitného trénera, ktorý mu pomôže rozvíjať jeho očividný talent. Jeho prosby sa naplnili a prišla svetová extratrieda- José Mourinho. Rýchly, silný a s citom čítania hry, bude pre Mourinha ideálny pri revitalizácii obrany, namiesto míňania miliónov na Lindelöfa.

JOSH SIMS

(Southampton)

Futbalista narodený v Yeovile, si už stihol spraviť meno v Premier League pri víťazstve Saints proti Evertonu a bývalému trénerovi Ronaldovi Koemanovi. Bol to perfektné uvedenie do seniorskej kariéry.

Jeho aktuálny tréner Claude Puel má veľmi dobrý vplyv na miestnych mladých hráčov a snaží sa odovzdať Joshovi všetky jeho skúsenosti, aby mohol ďalej napredovať. Určite to nebude dlho trvať, keď talentované krídlo stane jedným z najlepších hráčov Sotonu.

MARCUS EDWARDS

(Tottenham Hotspur)

18-ročné krídlo má tak dobre vycibrenú techniku a ovládanie lopty, že fanúšikovia Spurs o tom začínajú rozprávať, že je Tottenhamský Lionel Messi.

Reči, ktoré sa začínajú šíriť o jeho talente, začal vnímať aj Mauricio Pochettino- jeden z najlepších trénerov, ktorí zaraďujú mladých hráčov do seniorských tímov. V Tottenhame nie sú až tak prekvapení jeho talentom, pretože akadémia Kohútov má vychýrenú povesť a vychovala množstvo talentov. Rýchlosť a priamosť hry zdobia Edwardsov profil. Je jedno, koľko mu dá tréner príležitostí, rok 2017 môže patriť aj Edwardsovi.

ANKETA: Ktorá hviezdička sa pozdáva najviac vám?

  • Trent Alexander-Arnold

    9%

  • Aleix García

    27%

  • Axel Tuanzebe

    20%

  • Josh Sims

    20%

  • Marcus Edwards

    23%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články