Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Toto sú oni! Kozák oznámil svoj konečný výber na EURO

BRATISLAVA - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák v pondelok určil konečnú nomináciu 23 hráčov pre majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zo širšieho 27-členného kádra, ktorý absolvoval prípravný kemp v rakúskom Windischgarstene s dvomi víťaznými prípravnými zápasmi proti Gruzínsku (3:1) a Nemecku (3:1), vyradil kvarteto - Lukáš Tesák (Kairat Almaty), Matúš Bero (AS Trenčín), Erik Sabo (PAOK Solún) a Adam Zreľák (Slovan Bratislava).


V konečnom menoslove figurujú traja hráči zo slovenskej Fortuna ligy. Sú nimi brankár Ján Mucha, jeho klubový spoluhráč zo Slovana Bratislava stopér Kornel Saláta a stredopoliar Viktor Pečovský z MŠK Žilina. V kádri je desať hráčov, ktorí hrali pred šiestimi rokmi na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike, kde Slovensko pod vedením Vladimíra Weissa st. postúpilo do osemfinále.

Boj o miesta v nominácii prebiehal už pred sústredením v Rakúsku, t.j. v marcovom asociačnom termíne, v ktorom Slováci remizovali doma s Lotyšskom 0:0 a v Dubline proti Írsku dosiahli tiež nerozhodný výsledok 2:2. Na kontinentálnom šampionáte čaká slovenský tím historická premiéra. Pred odchodom do Francúzska odohrá už len jeden prípravný zápas, v generálke sa v sobotu 4. júna o 20.45 h v Trnave stretne s ďalším účastníkom finálového turnaja Severným Írskom. Výprava odlieta do krajiny "galského kohúta" v pondelok 6. júna o 14.00 h z Letiska M.R. Štefánika v Bratislave.

Brankári: Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Ján Novota (SK Rapid Viedeň)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Milan Škriniar (Sampdoria Janov), Martin Škrtel (FC Liverpool), Norbert Gyömbér (AS Rím), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (FC Dinamo Moskva), Dušan Švento (1. FC Kolín

Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Róbert Mak (PAOK Solún), Juraj Kucka (AC Miláno), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Ján Greguš (FK Jablonec), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava), Miroslav Stoch (Bursaspor), Vladimír Weiss (Al Gharafa)

Útočníci: Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň), Adam Nemec (Willem II Tilburg), Stanislav Šesták (Ferencváros Budapešť)

Zo širšieho kádra vypadli: Lukáš Tesák (Kairat Almaty), Matúš Bero (AS Trenčín), Erik Sabo (PAOK Solún), Adam Zreľák (Slovan Bratislava)

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, futbalsfz.sk

Diskusia

Podobné články