Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Barcelona si upevnila pozíciu lídra, Real nezaváhal

Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v sobotňajšom zápase 32. kola španielskej Primera Division nad FC Valencia 2:0 a upevnili si vedenie v tabuľke.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Skóre otvoril už po 55 sekundách hry Luis Suarez, ktorý využil presnú prihrávku od Lionela Messiho a z päťky prepálil Diega Alvesa v bránke hostí. V 10. minúte mohla Valencia vyrovnať, keď po faule Gerarda Piqueho mala výhodu pokutového kopu. Nedôrazný pokus Daniela Pareja však bez problémov zlikvidoval barcelonský brankár Claudio Bravo.

Víťazstvo Kataláncov spečatil v nadstavenom čase Lionel Messi. Pre Argentínčana to bol jubilejný 400. gól v barcelonskom drese, 278 z nich dosiahol v Primera Division. Zásluhou oboch čísel je historicky najlepším strelcom klubu i najvyššej súťaže.

Obhajca titulu Atletico Madrid triumfoval na ihrisku Deportiva La Coruňa 2:1. Hostia viedli v priebehu prvého polčasu dvojgólovým rozdielom, keď o oba presné zásahy sa postaral francúzsky krídelník Antoine Griezmann. Domácim sa po zmene strán podarilo znížiť zásluhou Oriola Rieru. V závere duelu si potom vytvorili mohutný tlak, ale Jana Oblaka v bránke hostí už neprekonali.

V sobotu nezaváhal ani tretí z favoritov Real Madrid. "Biely balet" si poradil s Malagou a po výsledku 3:1 stráca na vedúcu Barcelonu stále dva body. Skóre duelu otvoril stopér Sergio Ramos, druhý gól pridal po peknej akcii James Rodriguez. Hostia znížili v 71. minúte zásluhou Juanmiho, ale posledné slovo mal Cristiano Ronaldo. Portugalčan odčinili svoje zaváhanie zo 67. minúty, keď nepremenil pokutový kop, a v nadstavenom čase pridal gólovú poistku na 3:1.

Primera Division - 32. kolo

FC Barcelona - FC Valencia 2:0 (1:0)

Góly: 1. Suarez, 90.+4 Messi, 92.915 divákov.

Deportivo La Coruňa - Atletico Madrid 1:2 (0:2)

Góly: 78. Riera - 5. a 22. Griezmann, 24.693 divákov

Real Madrid - Malaga 3:1 (1:0)

Góly:24. Ramos, 69. Rodriguez, 90.+ Ronaldo - 71. Juanmi, 78.354 divákov.

Athletic Bilbao - Getafe 4:0 (1:0)

Góly: 45., 46, Aduriz, 79. Ibai, 87. Susaeta

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články