Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Guardiola po prehre: Nevzdávame sa

Bayern Mníchov si v stredu vybral zlý deň. Jeden z najlepších tímov posledných rokov prehral v prvom štvrťfinále s portugalským FC Porto po veľkých individuálnych chybách 1:3 a výrazne si skomplikoval cestu do ďalšej fázy Ligy majstrov.Navyše mal šťastie aspoň v tom, že ho "podržal" rozhodca.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Portskí "draci" využili zraneniami sužovaný káder súpera a taktiež jeho veľké individuálne chyby v obrane. Vedenia sa ujali už v 3. minúte, keď Ricardo Quaresma premenil pokutový kop. Ten rozhodca nariadil po faule Manuela Neuera na útočníka Jacksona Martineza, za ktorý mal brankár hostí podľa pravidiel vidieť červenú kartu, no hlavný arbiter Carlos Velasco Carballo zo Španielska mu udelil iba žltú. Quaresma jedenástku, ktorej predchádzala veľká hrúbka Xabiho Alonsa, s prehľadom premenil a po ďalšej individuálnej chybe Danteho pridal v 10. minúte druhý gól.

Bayern nastúpil bez Arjena Robbena, Francka Riberyho, Davida Alabu i Bastiana Schweinsteigera a bolo to cítiť najmä v ofenzíve. "Museli sme nasadiť hráčov, ktorí dlhší čas pauzovali pre zranenia a ich nohy nevydržali veľmi dlho. Je to ťažký výsledok, no pred odvetou sa nevzdávame,"povedal tréner Bavorov Pep Guardiola.

Bayern po dvoch inkasovaných góloch síce zabral, diktoval tempo a v 28. minúte znížil zásluhou Tiaga Alcantaru, no vyrovnať sa mu už nepodarilo. V 65. minúte navyše prišla ďalšia veľká chyba v obrane, keď Boateng neodhlavičkoval vysoký center, ten prebral do šprintu Martinez, urobil kľučku a nezadržateľne zvýšil na konečných 3:1. Porto v tomto ročníku LM ešte neprehralo a do odvety má tromfy vo svojich rukách.

Jeho tréner však napriek priaznivému výsledku krotil optimizmus. "Čelíme jednému z najsilnejších tímov Bayernu v histórii. Najťažšia časť nás čaká až o týždeň v Mníchove," povedal španielsky kouč Porta Julen Lopetegui, ktorý absolvuje premiérovú sezónu v Lige majstrov.

"Predstavovali sme si to úplne inak. Nedokázali sme si vytvoriť šance na góly. Ďalším problémom boli chyby, ktoré sme spravili. Za tie sa v Lige majstrov trestá. Vieme, že sme to pokazili, no ešte nás čaká jeden zápas,"povedal Neuer.

Šéf tímu a bývalý nemecký útočník Karl-Heinz Rummenigge nechcel bezprostredne po stretnutí kritizovať mužstvo a upozornil, že za nepriaznivý výsledok môže najmä zdravotný stav kádra. "Máme 13, či 14 hráčov, ktorí sú momentálne zdraví a hrajú tri zápasy za týždeň. Potom príde deň, keď ste jednoducho unavení, keď máte ťažké nohy a chýba vám koncentrácia,"uviedol.

V budúcotýždňovej odvete by už mohli nastúpiť Ribery a asi aj Schweinsteiger. "Je to komplikovaný výsledok, no v odvete sa pokúsime ho otočiť. Tak ľahko sa nevzdáme," dodal Guardiola.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články