Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Suarez si pochvaľoval jasličky proti Davidovi Luizovi

Futbalisti FC Barcelona sa po stredajšom víťazstve v Parku princov nad domácim Parížom Saint-Germain (3:1) priblížili postupu do semifinále prestížnej Ligy majstrov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Pod triumf sa výraznou mierou podpísali ofenzívne hviezdy Neymar a dvojgólový Luis Suarez.

"Keď hráme takto, je veľmi ťažké nás zdolať. 3:0 by bol perfektný výsledok. Ale neurobíme tú chybu, že si budeme namýšľať, že toto štvrťfinále je už rozhodnuté," povedal tréner Kataláncov Luis Enrique.

Jeho zverenci sa ujali vedenia už v 18. minúte, keď sa po Messiho prihrávke presadil Neymar. V druhom polčase sa dvakrát zaskvel Suarez a v oboch prípadoch sa dostal k zakončeniu po sóle, pričom nasadil "jasličky" brazílskemu obrancovi Davidovi Luizovi. Domáci korigoval vlastným gólom Jeremyho Mathieua, ktorý nešťastne tečoval strelu Gregoryho van der Wiela.

"Útočníci sa vždy ženú za gólmi. Jasle boli pre mňa posledná možnosť proti Davidovi Luizovi a našťastie sa vydarili," uviedol Suarez.

Domáci v stredu doplatili aj na absencie kľúčových hráčov. V základnej zostave totiž chýbali kanonier Zlatan Ibrahimovič a dôležití stredopoliari Marco Verratti (trest) a Thiago Motta (zranenie). Už v 21. minúte navyše musel z ihriska líder obrany Thiago Silva, ktorého nahradil David Luiz, pričom ten si len nedávno doliečil zranenie podkolennej šľachy. To všetko sa podpísalo pod prvú domácu prehru PSG v európskych súťažiach za uplynulých 34 zápasov.

"O týždeň v Barcelone chceme ukázať úplne inú tvár. Vo včerajšom zápase sa nám príliš nedarilo. Už po odchode Silvu som si povedal, že tento večer sa nezačína dobre a že to bude ťažká noc," povedal tréner Parížanov Laurent Blanc.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články