Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ako vyzerala cesta do finále ?

Dnešný deň má len jedno meno a to Liga majstrov ! Dvaja giganti z nielen rovnakej krajiny ale dokonca mesta sa stretnú v boji o ušatú trofej. Vráťme sa spolu do minulosti a zopakuje si cestu oboch finalistov, niekedy bola príliš kľukatá, no zaviedla ich do Lisabonu.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Real Madrid

Honba za "LaDecima", čiže zisku 10.trofeje LM sa začala pre Real ako obyčajne v skupinovej fáze. Los pridelil Kráľovskému klubu do skupiny súperov z Juventusu, Kodane a Istanbulu-Galatasaray. Asi neexistoval pohodlnejší postup, aký zažili zverenci Carla Ancelottiho. Taliansky kouč si už vo svojej prvej sezóne na Santiagu Bernabeu urobil poriadok a počas 6.zápasov základnej skupiny "jeho chlapci" nepocítili trpkosť prehry. Konečná tabuľka teda vyzerala: 1.Real-5 výhier-1 remíza-0 prehier. Deľba bodov prišla v zápase s Juventusom(2:2). So 16 bodmi a najlepším strelcom základnej časti sa Biely balet radoval do osemfinále. Áno, neskorší víťaz Zlatej lopty- Cristiano Ronaldo dal v 6.dueloch 9 gólov.

Osemfinále

To mal Real pomerne ľahké, nielen papierové predpoklady, ale asi všetci vedeli, kto zíde z dvojzápasu Real-Schalke 04 víťazne. Prvý zápas sa hral vo Veltins Aréne v Nemecku a sami viete, že aj tento prvý match stačil na to aby sme sa dozvedeli meno prvého štvrťfinalistu. Madrid rozstrieľal "Koenigsblauen" 1:6 a doma si s nimi poradil 3:1, konečné skóre 9:2, neskutočné.

Štvrťfinále

Opäť nemecký súper, tentokrát BVB. Real mal Borrusii čo vracať, keďže v minulej sezóne to boli práve žlto-čierni, ktorí vyradili Real v semifinále. Prvý duel sa hral v Španielsku a po góloch Balea, Isca a Ronalda bolo vymaľované, výsledok postačujúci a zároveň dostatočne kľudný do odvety v Nemecku. Odveta bola však pre Real hotovým hororom. Už v prvom polčase dokázal dvakrát skórovať Marco Reus a Dortmundu nechýbalo veľa k vyrovnaniu. BVB boli na koni a mali tlak, ktorý mohol zúročiť Mchytarjan, no ten sa sakramentsky mýlil. Real pritom nevyužil možnosť pokutového kopu v 17.minúte, keď sa penalty zhostil Di Mária a po šmyku jeho "strelu" kryl Weidenfeller. Real však ubránil výsledok 2:0 a postúpil medzi TOP 4.

Semifinále

Do tretice všetko dobré ? Určite nie v tomto prípade, aj keď Madrid prešiel cez 2 nemeckých súperov pomerne ľahko, teraz ho čakala ťažká skúška- Bayern Mníchov. Najskôr hral Real doma, kde sa po úniku Coentraa presadil Benzema a bol to jediný gól zápasu. Bayern mal ako poznáme, väčšie držanie lopty, no to mu nestačilo a perfektne pracujúca defenzíva Realu dokázala ubrániť čistý štít. Všetky futbalové oči sledovali odvetu v Allianz Aréne, nažhavení fanúšikovia Bayernu sa tešili ako nikdy predtým a plne verili svojim v obrat a postup. Lenže obhajca stroskotal, po 2 zásahoch Ramosa a Ronalda Mníchov stíchol, teda okrem fanúšikov Realu. Bayern dostal nakladačku 0:4 a snu o obhájení Ligy majstrov sa rozpadol. Teda môžme povedať, do tretice všetko dobré !

Finále

24.5.2014, Estádio da Luz, Lisabon-Portugalsko

Real teda dopochodoval do finále s priaznivými číslami, skóre ukazuje na 42:9 a zápasy ? Z 12 zápasov= 10výhier, 1 remíza len 1 prehra.

Atlético Madrid

Po 3.mieste z minulého ročníka sa Atléti kvalifikovali do základných skupín. Vtedy ešte nikto nevedel, ako nás všetkých očarí klub Diega Simeoneho. V skupine v zložení Atl.Madrid, Zenit, Porto a Austria Viedeň nenašli mestský rivali Realu premožiteľa. Dopadli teda ako Real, 5 výhier a len 1 remíza. Keď sa skupiny skončili už nikto nepochyboval o forme a chuti po úspechu v podaní "Los Cholchoneros".

Osemfinále

Už bolo všetko inak, s formou či bez, AC Miláno je klub z históriou ale ani to nezastavilo Atlétov na ceste k vyšším priečkam. Vďaka celosezónne bombastickému Diegovi Costovi sa Madrid dostal po výhrach 0:1 vonku a 4:1 do štvrťfinále, no až tam prišla ozajstná skúška.

Štvrťfinále

Z loptičiek sa vyťahovali súperi do bojov o semifinále a možno jedna z najhorších predpokladov pre Atlético sa vyplnila. Vzniklo silné Španielske derby, Atl.Madrid x Barcelona. Rečí a myšlienky väčšiny boli asi takéto: "Aj keď majú formu a darí sa im, toto je už veľa" česť tím, ktorí si boli postupom červeno-bielych jasní. Na Nou Campe šokoval svojou delovkou Diego Ribas, ktorý prišiel na hosťovanie z Wolfsburgu. Barca však vyrovnala zásluhou Neymara a Madridskí išli do domácej odvety s výhodou gólu na súperovom ihrisku. Atléticu stačila aj remíza 0:0, no už v 5.minúte sa trafil skvelý talent Koke a bol to prvý aj posledný gól zápasu. Všetci jasali, Atlético je v semifinále, Barca skončila a jej klesajúca forma sa len potvrdila.

Semifinále

Ostali 4 giganti, Real, Bayern, Atlético a Chelsea a práve posledne menovaný klub bol semifinálovým súperom pre zverencov Simeoneho. Určite najnudnejší výsledok aký môže pre fanúšika existovať je určite 0:0, aj keď "Mourinhovcom" to pravdepodobne vyhovovalo, keďže malo teraz výhodu domáceho prostredia a Atléti si taktiež asi želali, aby doma nedostali gól. Všetko bolo teda otvorené a verte, málo kto povedal 100%-ného víťaza. Zápas sa hral pred necelým mesiacom, keď skóre otvoril Fernando Torres a Chelsea si pomaly dláždila cestu do Lisabonu. Lenže po góle do šatne od Adriana(44.minúta) bolo všetko opäť otvorené. V 60.minúte prišiel zlom zápasu, penalta pre španielsky manšaft. Zabijak Costa sa nemýlil a priblížil svojich k finále. Konečný stav zápasu zariadil Arda Turan, keď 20 minút pred koncom skóroval po nedôslednej obrane "The Blues". Opäť sa udial zázrak, Atléti sa popasovali s ďalšou náročnou skúškou.

Finále

24.5.2014, Estádio da Luz, Lisabon-Portugalsko

Aj čísla Los Cholchoneros boli skvelé, formou nabitý sympatický klub dokázal prejsť 12 zápasov bez prehry ! 9 výhier a 3 remízy. Konečné skóre: 25:6, len 6 gólov je skvelá vizitka nielen pre brankársku superhviezdu Courtoisa ale aj pre skvele-fungujúcu obranu.

Obaja mestský giganti sa teda stretnú a každý z nich má dôvod, prečo vyhrať. Okrem iného by to mohol byť prvý triumf v histórií Atlétov a Real už dlhodobo útočí na 10.zisk a teraz ma perfektnú príležitosť.

Nezabudnite hlasovať v našej ankete, kto podľa vás pozdvihne trofej pre víťaza ?.

ANKETA: Kto vyhrá Ligu majstrov ?

  • Real Madrid

    50%

  • Atlético Madrid

    50%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Vlastná tvorba

Diskusia

Podobné články