Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Real nezdolal Atletico ani v siedmom vzájomnom zápase sezóny

Juventus proti Monacu nakročil do semifinále.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Obhajca trofeje Real Madrid remizoval v utorok v úvodnom štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 na ihrisku mestského rivala Atletica bez gólov. Z druhého súboja pôjde do odvety (22. apríla) v lepšej pozícii taliansky majster Juventus Turín, ktorý doma zdolal AS Monaco 1:0.

V prvom polčase minuloročnej finálovej reprízy, ktorú vyhral Real po predĺžení 4:1, bol lepší "biely balet". Jasne udával tón, kontroloval loptu i tempo a vypracoval si viac šancí. Už v 3. minúte po chybe domácej obrany sa rútil sám na Oblaka Bale, ale slovinský brankár skvele jeho obstrel zlikvidoval. Oblak držal spoluhráčov nad vodou aj pri strelách Cristiana Ronalda z priameho kopu, Balea zo strednej vzdialenosti či Jamesa Rodrigueza. Domáci poriadne zahrozili až v 39. minúte, keď Ramos veľmi zle rozohral, ale s Griezmannovým pokusom z hranice 16-ky si Casillas poradil. V závere prvého dejstva ešte Oblak výborne zlikvidoval ďalšiu nebezpečnú strelu Rodrigueza a Modrič v nádejnej pozícii pálil nad. Atletico do druhého dejstva vstúpilo aktívnejšie, hlavička Turana ale išla mimo pravej žrde. Hralo sa v obrovskom tempe, pomerne tvrdo, ale srbský arbiter Mažič bol presný. V ďalších fázach sa hralo bez šancí, až v 69. minúte Real pohrozil z dobrej akcie, ale Bale to prekombinoval. V 81. minúte mohol rozhodnúť Godin, ale po skrumáži trafil nad. V 86. minúte pálil z odrazenej lopty po rohu nad Modrič, v závere zasa mohli strhnúť triumf na domácu stranu Torres aj Mandžukič, napokon však skončil duel bez gólov.

V Turíne sa v prvom polčase hral atraktívny futbal, "stará dáma" kombinovala do plných a Monaco sa snažilo udrieť po brejkoch. Ako prvý pohrozil domáci Morata, v 4. minúte ale jeho volej letel nad. Na druhej strane zlikvidoval pozorný Buffon pokus Ferreiru-Carrasca a po štvrťhodine nemusel zasiahnuť po nebezpečnej strele Moutinha, ktorá minula jeho ľavú žrď. V 25. minúte sa ocitol vo veľkej šanci Tevez, pri zadnej žrdi ale pálil len do náruče gólmana Subašiča. Juve mohol ísť do vedenia aj v 45. minúte, v najväčšej šanci doterajšieho priebehu ale zaváhal Vidal, ktorý prebral kolmicu od Pirla, bol sám pred brankárom, ale jeho technická strela išla nad bránu hostí. Taliansky zástupca sa ale dostal do vedenia v 56. minúte, keď Vidal nekompromisnou bombou pod brvno premenil penaltu po faule Carvalha na Moratu v pokutovom území. Monaco muselo otvoriť hru, vyrovnať mohol po vyše hodine hry Kondogbia, ale Buffon jeho pokus vyrazil. A nazapršalo ani o desať minút, keď hlavička striedajúceho Berbatova po rohu išla nad. Domáci si výhru ustrážili a dokonca dobrú šancu ešte nevyužil domáci obranca Lichtsteiner.

Odvety sú na programe v stredu 22. apríla.

sumáre 1. zápasov štvrťfinále LM 2014/2015:

Atletico Madrid - Real Madrid 0:0

ŽK: Mandžukič, Garcia, Mario Suarez - Ramos, Marcelo, rozhodoval: Mažič (Srb.), 48.273 divákov.

Atletico: Oblak - Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira - Turan, Mario Suarez, Gabi, Koke (83. Torres) - Griezmann (77. Garcia), Madžukič

Real: Casillas - Carvajal (85. Arbeloa), Varane, Ramos, Marcelo - Modrič, Kroos, Rodriguez - Bale, Benzema (76. Isco), Cristiano Ronaldo

Juventus Turín - AS Monaco 1:0 (0:0)

Gól: 56. Vidal (z 11 m), ŽK: R. Carvalho (Monaco), rozhodovali: Královec - Wilczek (obaja ČR), SLYŠKO (SR), 41.000 divákov.

Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Vidal, Pirlo (74. Barzagli), Marchisio - Pereyra (87. Sturaro) - Tevez, Morata (83. Matri)

Monaco: Subašič - Raggi (71. Berbatov), R. Carvalho, Abdennour, Kurzawa - Dirar (51. Bernardo Silva), Joao Moutinho, Fabinho, Kondogbia - Ferreira-Carrasco, Martial (87. M. Carvalho)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články