Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Finále „krajanov“? Nič nové

Atlético a Real sa stretnú v piatom finále Ligy majstrov, v ktorom proti sebe nastúpia kluby z rovnakej krajiny.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Madridské finále nebude len piatym finále dvoch „krajanov“, ale aj prvým finále Ligy majstrov medzi mestskými rivalmi. Pozrime sa na predchádzajúce štyri neľútostné súboje dvoch tímov z rovnakej ligy.

1999/2000 Real Madrid 3:0 Valencia

Ani Real, ani Valencia neboli španielskym majstrom, ale cenné výhry vo vyraďovacej fáze nad Manchestrom United a Bayernom, resp. Laziom a Barcelonou, im dali možnosť nastúpiť na prvé jednonárodné finále Ligy majstrov. Pre Real to bolo jedenáste finále, druhé počas troch rokov. Valencia nastupovala na Stade de France na prvé finále. Zverenci Vicenteho del Bosqueho šli do vedenia krátko pred koncom prvého polčasu zásluhou Morientesa. V druhom polčase pridali gól McManaman a Raúl González a zabezpečili Realu deviatu ušatú trofej v histórii.

2002/03 AC Milan 0:0 Juventus (3:2 na penalty)

Traja zo štyroch semifinalistov boli z Talianska, Inter Miláno sa napokon nezúčastnil finále na Old Trafford po prehre s mestským rivalom AC. Miláno a Juve sa veľmi dobre poznali a tak nebolo vidieť veľa šancí. Seedorf a Kaladze neuspeli v penaltovom rozstrele, ale po zlyhaní Trezegueta, Zalayetu a Montera zariadil Andriy Ševčenko „rossoneri“ šiestu trofej.

2007/2008 Manchester United 1:1 Chelsea (6:5 na penalty)

Opäť traja zo štyroch semifinalistov z jednej krajiny. United udreli na moskovskom štadióne Luzhniki prvý zásluhou Cristiana Ronalda, no ešte do polčasu dokázal vyrovnať Lampard. Ďalší gól už diváci v upršanom počasí nevideli a na rad prišli penalty. Potom, čo Petr Čech zneškodnil pokus Ronalda mohol rozhodnúť Terry, no na premočenom trávniku sa pošmykol a trafil žrď. Následne van der Sar chytil penaltu Anelkovi a strieborný pohár putoval na Old Trafford.

2012/2013 Bayern Mníchov 2:1 Borussia Dortmund

Bayern vyhral Bundesligu s náskokom 25 bodov pred Dortmundom. Piata ušatá trofej sa mu priblížila v 60. minúte, keď Mandžukič otvoril skóre. O osem minút vyrovnal z penalty Ilkay Gundogan gólom, ktorý ukončil 432-minútovú sériu Bayernu bez inkasovaného gólu. Všetko vyriešil v poslednej minúte Robben a Bayern získal piaty európsky pohár.

Piate finále nás čaká už dnes. Bude to Atlético alebo Real?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: uefa.com

Diskusia

Podobné články