Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Atlético proti Realu Madrid aj s Mandžukičom

Futbalisti Atlética Madrid nastúpia na utorňajšie úvodné štvrťfinále Ligy majstrov 2014/2015 proti Realu s cieľom odplatiť mestskému rivalovi vlaňajšiu finálovú prehru.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tohto sezónna vzájomná bilancia hovorí v ich prospech, keď v štyroch zápasoch ani raz neokúsili trpkosť prehry. Vo februári v zápase Primera División na štadióne Vicenta Calderona uštedrili "bielemu baletu" debakel 4:0. Atletico malo navrch aj v dueli o Superpohár a v konfrontácii s Realom uspelo i v Španielskom pohári.

Útočník Fernando Torres tvrdí, že kľúčom k úspechu je argentínsky tréner Diego Simeone. "Diego je vďaka svojej povahe tým mužom, ktorý nás poháňa vpred. Neustále nám vštepuje, že hráči musia vedieť o svojich slabinách, iba tak môžu naplno uplatniť svoje silné stránky. Nie sme tímom, ktorý má také možnosti ako Real, Barcelona, Bayern Mníchov či londýnska Chelsea. Nemôžeme si dovoliť strácať body a spoliehať sa na to, že manko doženieme v ďalších zápasoch. V každom súboji musíme ísť na maximum a podať výkon na hranici našich možností, " zdôraznil Torres v rozhovore pre stránku uefa.com. Simeone bude môcť v utorok počítať aj s uzdraveným chorvátskym kanonierom Mariom Mandžukičom, ktorý sa zotavil zo zranenia pravého chodidla.

Výkony Realu majú po návrate zranených Luku Modriča, Sergia Ramosa a Jamesa Rodrigueza stúpajúcu tendenciu. Strelecky to opäť sype Cristianovi Ronaldovi, ktorý v uplynulých štyroch súťažných zápasoch vsietil celkovo osem gólov. "Cristiano si opäť užíva futbal. Profituje z toho, že naša hra sa zrýchlila, pred súperovou bránkou tak má viac priestoru. Jedným z rozhodujúcich faktorov v dvojzápase s Atleticom bude intenzita. Som presvedčený, že to bude duel z úplne iného súdka ako vo februári. Chceme postúpiť medzi štyri najlepšie tímy v Európe a urobíme pre to všetko, " zdôraznil tréner Realu Carlo Ancelotti, ktorý v sobotňajšej generálke na Atletico proti Eibaru nechal odpočívať viaceré opory. Jeho tím napriek ich absencii zvíťazil hladko 3:0 a priblížil sa k vedúcej Barcelone na rozdiel dvoch bodov.

"Máme nádej a motiváciu. Atletico sme v tejto sezóne síce ešte nezdolali, ale myslím si, že ak sa vyvarujeme chýb z predchádzajúcich zápasov, máme šancu uspieť," nechal sa počuť obranca Alvaro Arbeloa. Optimizmom hýri aj športový riaditeľ Realu Emilio Butragueňo. "Postupne sa dostávame do formy z roku 2014. V priebehu uplynulých siedmich dní sme vyhrali tri zápasy a sme pripravení na výzvu menom Atletico Madrid." Portugalský obranca Pepe sa v zápase s Eibarom zrazil s kostarickým brankárom Jesusom Navasom, proti Atleticu by však mal nastúpiť. "V šatni nemal Pepe žiadne problémy. Na zápas s Atleticom bude fit rovnako ako Isco a James Rodriguez," dodal Ancelotti.

V druhom utorňajšom štvrťfinálovom súboji privíta Juventus Turín najväčšie prekvapenie tohtosezónnej edície LM AS Monaco. "Stará dáma" utrpela v sobotu v Serii A blamáž, keď šokujúco prehrala na pôde poslednej Parmy 0:1. Tréner Massimilliano Allegri po záverečnom hvizde penil. "Vôbec sme nekontrolovali zápas a zaslúžili sme si prehru. Absencia niektorých hráčov nie je ospravedlnením. Proti Monacu musíme podať diametrálne odlišný výkon," poznamenal Allegri, ktorý nemal v Parme k dispozícii argentínskeho útočníka Carlosa Teveza, brankára Gianluigiho Buffona ani stredopoliara Andreu Pirlu. Tvorca hry nehral sedem týždňov, zranil sa ešte v osemfinálovom súboji proti Borussi Dortmund a nad jeho štartom visí otáznik.

Monaco v osemfinále nečakane vyradilo Arsenal Londýn vďaka trom gólom streleným na Emitares Stadium. Pred sezónou "kniežatá" prišli o kolumbijského kanoniera Radamela Falcaa i krídelníka Rodrigueza a odborníci im medzi európskou "smotánkou" nedávali príliš veľa šancí. "Keď James a Falcao odišli a klubu sa za nich nepodarilo získať náhradu v podobe hráčov so skúsenosťami z ťažkých medzinárodných zápasov, mnohí nás pasovali do role outsiderov. Tvrdili, že v domácej súťaži sa budeme motať okolo desiateho miesta a v Lige majstrov skončíme už v základnej skupine. Som rád, že sa mýlili. Po vyradení Arsenalu sa každý už na nás pozerá inou optikou. Juventus je favoritom, no neskladáme zbrane a pokúsime sa o ďalšie prekvapenie," povedal stredopoliar Monaca Joao Moutinho.

úvodné štvrťfinálové zápasy Ligy majstrov, UTOROK 14. apríla (20.45):

Atletico Madrid - Real Madrid /Rozhodca: Milorad Mažič (Srb.)/

Juventus Turín - AS Monaco /Rozhodca: Pavel Královec (ČŘ)/

Zdieľajte:
Pridal: TASR
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články