Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Posledná Parma šokovala majstra, kapitán Gobbi: Niečo nezabudnuteľné

Futbalisti Parmy si v sobotu aspoň čiastočne napravili chuť v náročnej sezóne, ktorú poznačili veľké finančné problémy klubu.
Zdroj: Youtube
Zdieľajte:

V 30. kole talianskej Serie A šokujúco zdolali na domácej pôde suverénneho lídra súťaže Juventus Turín 1:0 a úradujúcemu majstrovi pripravili len druhú prehru v aktuálnom ročníku. O presný zásah bojovných domácich sa postaral 18-ročný stredopoliar Jose Mauri, ktorý z hranice šestnástky strelou do ľavého horného rohu nedal šancu brankárovi Marcovi Storarimu. Svedkom nečakaného výsledku bol aj slovenský gólman Pavol Bajza, ktorý sledoval duel z lavičky náhradníkov.

Juventus síce šetril viacero hráčov pred utorňajším prvým štvrťfinále Ligy majstrov 2014/2015 s Monacom, ale prehra je aj tak zahanbujúca. "Vôbec sme nekontrolovali zápas a zaslúžili sme si prehru. Absencia niektorých hráčov nie je ospravedlnením," kritizoval kouč "starej dámy" Massimiliano Allegri, ktorý nemal v stretnutí k dispozícii útočníka Carlosa Teveza, tvorcu hry Andreu Pirla či brankára Gianluigiho Buffona.

Pre Parmu to bola len piata výhra v sezóne, pričom už prišla o tri body pre neplnenie finančných záväzkov. "Toto víťazstvo je satisfakciou za celú sezónu," cituje agentúra Reuters trénera Parmy Roberta Donadoniho. Nečakané víťazstvo dodalo hrdosť i kapitánovi utrápeného tímu Massimovi Gobbimu. "Byť kapitánom v stretnutí proti Juventusu a zvíťaziť v takejto situácii je niečo nezabudnuteľné. Toto je príbeh, aký sa môže odohrať len v športe," vyhlásil Gobbi.

Juventus sa aj napriek zaváhaniu drží na čele tabuľky so 70 bodmi, Parma má na konte 16 a patrí jej posledná 20. priečka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články