Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kam smeruje futbal a kto ho zabíja?

Piatkový reprezentačný zápas, v ktorom si zmerali sily Slovensko a Čierna Hora, odvysielala televízna stanica Dajto. Keďže tradičný spolukomentátor Marián Zeman oslavoval narodenie dieťaťa, pred mikrofón si prisadol uznávaný tréner Vladimír Goffa.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Napriek pomerne zaplneným tribúnam v Senci sa reprezentačný zápas niesol v komornej atmosfére. Na hlavnej tribúne sme mohli nájsť iba jedného fanúšika v slovenských farbách a práve na túto situáciu neraz utrúsil uštipačnú poznámku komentátor duelu Daniel Očenáš, pričom odbiehal k ligovým témam. „Nuž, slovenský futbal nemá na ružiach ustlané. Narážam hlavne na majstrovské oslavy, ktoré ak porovnáte so zvyškom sveta, tak vyznejú dosť podivuhodne. Bratislavský Slovan oslavoval titul pred necelou tisíckou divákov, ale čo už sa dá robiť, to je slovenská realita...,“ rozrozprával sa komentátor TV Markíza, na čo okamžite zareagoval Vladimír Goffa: „No tak ja by som zase narážal na iné oslavy, napríklad na oslavy záchrany v Dunajskej Strede, kde prišlo 7 tisíc fanúšikov. Jasné, že musíme sa trošku ‚pošpŕtať‘ aj v tom negatívnom, ale treba vypichnúť aj tie pekné momenty,“ reagoval na bulvárne slová 54-ročný kouč, po čom sa komentátor nezmohol už ani na slovo.

Niekdajší lodivod napríklad Žiliny, Slovana či slovenskej reprezentácie do 21 rokov sa v priebehu prvého polčasu zamýšľal aj nad chorobami dnešného futbalu, pričom sa decentne vyhýbal konkrétnym menám klubov alebo hráčov. „Ten, kto vymyslel a drží sa schémy, že je lepšie to mužstvo, ktoré viac drží loptu – tak zabil futbal. Nepamätám si niečo obdobné v hokeji alebo basketbale. Všade sa rátajú body, skóre, len futbalisti prišli s tým, že rátajú percentuálne držanie lopty. A to zabilo futbal. Veľa mužstiev k tomu skĺzlo a utešujú sa tým, že keď majú loptu, súper im nemôže dať gól. Ale fanúšikovia sa nudia, lebo nikto neútočí,“ vyjadril sa Vladimír Goffa k filozofii, ktorú prezentujú tímy ako FC Barcelona, Bayern Mníchov či MŠK Žilina.

Tréner, ktorý časť aktuálnej sezóny strávil na lavičke druholigového Liptovského Mikuláša, pokračoval v zaujímavých myšlienkach aj po zvyšok duelu. „V utorok som bol na dorasteneckom zápase medzi Žilinou a Michalovcami, ktorý skončil 4:4. Kvalita bola, samozrejme, dorastenecká, no keď človek vidí osem gólov, tak automaticky odchádza z futbalu plný nadšenia,“ narážal tiež na kvalitu prebiehajúceho zápasu a vzápätí dodal: „Futbalový divák – a je jedno či príde na horskú ligu, druhú najvyššiu súťaž alebo na reprezentačné stretnutie – chce vidieť napätie, zápletku a hlavne góly. Pokiaľ mu to hráči neponúknu, odíde. Všetko je to o ofenzíve, o góloch a k tomu smeruje svetový futbal,“ zakončil Vlado Goffa.

ANKETA: Súhlasíte s Vladimírom Goffom?

  • ÁNO

    75%

  • NIE

    25%

Zdieľajte:
Autor: Mišo Iks
Zdroje informácií: vlastná tvorba, fb.com/FortunaLiga

Diskusia

Podobné články