Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bezgólové derby, víťazstvá Ružomberka a Zlatých Moraviec

Dnes boli na programe tri zápasy 25. kola Fortuna ligy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

MFK Košice - FC ViOn Zlaté Moravce 1:2 (0:0)

Góly: 66. Haskič - 56. Karaš, 87. Juhar. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Sekulič, Ostojič, Šinglár, 948 divákov.

MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Dimun, Ostojič, Djordjevič - Šinglár - Viazanko, Huk, Pačinda, Haskič – Novák (60. Diaby)

FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč - Pavlenda, Tipurič, Pintér, Chren - Sabo, Szöke - Mazan (72. Juhar), Karaš (77. Kovjenič), Orávik - Mikinič (82. Vrablec)

V košickom Čermeli sa od úvodných minút hrala vyrovnaná partia a kvalita predvádzanej hry bola podpriemerná. Košičania vyslali prvú strelu na bránu hostí v 3. minúte, ale Kováč so Sekuličovou strelou veľa problémov nemal. V ďalších minútach sa hral medzišestnástkový futbal, ktorý oko diváka príliš nelákal. O ďalší vzruch sa postaral až v 29. minúte Viazanko si z pravej strany vytvoril streleckú pozíciu, Kováč znova bez problémov zasiahol. V zápase chudobnom na strelecké príležitosti zaujala iba strela Nováka, ktorý v 35. minúte halfvolejom poriadne vyprášil rukavice brankára hostí, vyrazenú loptu následne upratal do bezpečia Tipurič.

Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie hostia a Stijakoviča poriadne natiahol Karaš, k vyrazenej lopte sa dostal Sabo, ale z ideálnej pozície nepochopiteľne prestrelil. V 56. minúte sa presadil po centri z pravej strany Karaš, ktorý hlavou otvoril skóre duelu - 0:1. V 65. minúte Viazanko prenikol po pravej strane až do šestnástky hostí, loptu poslal na kopačku Haskiča, ale ten v stopercentnej šanci trafil obrancu a lopta tesne minula priestor brány. Košičania zacítili šancu a o minútu neskôr opäť Viazanko zacentroval do šestnástky Moraviec a tam sa už Haskič na dvakrát presadil - 1:1. Do tretice sa dostal Haskič do gólovej šance v 68. minúte, prízemnou strelou z ľavej strany už prekonal brankára Kováča, ale lopta tesne minula priestor troch žrdí. Na začiatku 79. minúty sa Haskič znova ocitol v obrovskej šanci, poradil si s brániacim hráčom, vzápätí približne zo štyroch metrov prestrelil bránu. V 85. minúte Diaby trafil ľavú žrď Kováčovej brány, na opačnej strane sa presadil o dve minúty neskôr Juhar, ktorý stanovil rezultát stretnutia na 1:2.

MFK Ružomberok - FK DAC 1904 Dunajská Streda 2:1 (0:1)

Góly: 71. Masaryk, 74. Janič - 19. Černák. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Rosa, Boszorád, Vavrík - Štepanovský, Turňa, Sarr, Peter Majerník, Ljubičič, 1927 divákov.

Ružomberok: M. Nikolič – Boszorád, Práznovský, Rosa, Dagbašjan – Nagy – Zošák (87. Lupták), Janič (82. Vavrík), Gerát, Lovás (46. Turčák) – Masaryk

Dunajská Streda: Polaček – Turňa, Michalík, Peter Majerník, Szabó – Ljubičič, Horváth (79. Sabler) – Štepanovský (62. Ujlaky), Sarr, Brašeň – Černák (69. Jurčo)

V 8. minúte si Boszorád šikovne spracoval Lovásovu prihrávku, pripravil si aj výbornú streleckú pozíciu, ale z dvanástich metrov napriahol iba nad. Hoci boli od začiatku aktívnejší domáci, ako blesk z čistého neba prišiel vedúci gól DAC. V 19. minúte padajúci Sarr stihol ešte posunúť loptu za ružomberskú obranu a osamotený Černák sa zoči–voči Nikoličovi nemýlil a pekne ho obstrelil - 0:1. V 31. minúte si domáci fanúšikovia poriadne vydýchli, keď Majerník hlavou po priamom kope tesne minul priestor medzi ružomberskými žrďami. Vzápätí na druhej strane z vnútra šestnástky z prvej zakončoval Masaryk, ale iba do stredu brány, kde stál Polaček.

Liptáci sa od úvodu druhého dejstva snažili o nátlakovú hru, ale už dlhší čas im finálna fáza škrípala. V 66. minúte najprv Masaryk vyhral vysoký súboj s Poláčkom a potom jeho strelu na bránkovej čiare vyrazil Michalík. V 71. minúte sa už ale Masaryk dočkal, keď po prudkom centri Turčáka zblízka vyrovnal. O tri minúty na to, po faule Majerníka na Turčáka, Liptáci mali výhodu priameho kopu a ten Janič zo 17 metrov parádne poslal k ľavej žrdi brány hostí – 2:1. Záver stretnutia mali už domáci pod kontrolou a zaknihovali ďalšie tri cenné body.

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 0:0

Rozhodca: Chmura, ŽK: Mészáros, Simovič, Peltier (všetci Slovan), 2950 divákov.

Trnava: Kelava - Janečka, Nikolič, Greššák, Čonka - Hlinka, Casado (61. Kuzma) - Sládek (73. Vyskočil), Vlasko, Sabo - Vojtuš

Slovan: Perniš - Dobrotka (87. Niňaj), Saláta, Gorosito, Čikoš - Milinkovič (90.+2 Ďuriš), Simovič, Štefánik, Mészáros (67. Oršula) - Peltier, Zreľák

Trnava nastupovala do derby v oveľa lepšom psychologickom rozpoložení ako jej súper. "Bílí andeli" chceli natiahnuť sériu troch víťazstiev bez inkasovaného gólu, Slovan si zasa pod taktovkou nového kormidelníka túžil v Trnave vylepšiť náladu po predošlých kolísavých výkonoch a výsledkoch. Obrane Spartaka robil od začiatku veľké problémy rýchlonohý Peltier, ale ako prvý pohrozil na opačnej strane Vlasko, ktorého strele spoza šestnástky však chýbala presnosť. V 13. minúte sa pred vlastnou päťkou pošmykol Janečka, ale spoločne s Kelavom dokázal svoje zaváhanie odčiniť obetavým vrhnutím sa do následnej Mészárosovej strely. Prvý polčas nepriniesol veľa krásy, prevládal boj a najmä nepresnosti na jeden či druhej strane. Skóre nezmenila ani krížna strela Milinkoviča po pol hodine hry, ktorá skončila v rukaviciach Kelavu. V 39. minúte Hlinkova nepríjemná tečovaná strela iba tesne minula pravú žrď Pernišovej brány a na druhej strane skúšal šťastie Milinkovič, ale vypálil nad.

Po zmene strán sa na ihrisku priostrilo, hru kúskovali početné fauly. Ani jednému mužstvu nefungoval plynulý prechod do útoku, viazla kombinácia a tak sa nerodili ani vyložené šance. V 63. minúte striedajúci Kuzma krásne poza chrbty slovanistických obrancov vysunul Sládeka, jeho gólové obstrelenie Perniša však pre tesný ofsajd neplatilo. Zhruba od 60. minúty sa domáci snažili niečo urobiť s patovým výsledkom, viac sa tlačili dopredu, ale kompaktná obrana Slovana odolávala. V 72. minúte Vlasko posunul loptu do šprintu Sabovi, ktorého sa však Oršula držal ako kliešť a nedovolil hráčovi Spartaka umiestniť svoj pokus do priestoru troch žrdí. Akostne najslabšie derby Spartaka so Slovanom v tejto sezóne sa skončilo spravodlivou deľbou bodov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články