Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Disciplinárna komisia potrestala Ibru za úrážky rozhodcu

Disciplinárna komisia francúzskej futbalovej súťaže Ligue 1 tvrdo potrestala švédskeho útočníka Parížu St. Germain Zlatana Ibrahimoviča.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Za verbálnu inzultáciu hlavného rozhodcu po prehre úradujúceho majstra 2:3 na ihrisku Girondins Bordeaux si v Ligue 1 nezahrá štyri zápasy, informovala agentúra Reuters.

Ibrahimovič pred komisiou vypovedal vo štvrtok 9. apríla. Šéf DK LFP Sebastien Deneux následnej uviedol, že Ibrahimoviča uznali za vinného z urážok. Trest vojde do platnosti v utorok, "Ibra" tak ešte môže odohrať sobotňajšie finále Ligového pohára proti Bastii na Stade de France.

Po inkriminovanom zápase Švéd v angličtine rozhorčene konštatoval, že za 15 rokov pôsobenia vo futbale nevidel takého rozhodcu ako Lionel Jaffredo. V mixzóne si potom uľavil "Do čerta s Francúzskom", čo nahnevalo ministra športu Patricka Kannera, ktorý ho požiadal o ospravedlnenie. To následne Švéd aj urobil. Urážka krajiny však nespadala do kompetencie DK, preto ju neriešila.

Tridsaťtriročný Ibrahimovič tiež nemôže nastúpiť v prvom štvrťfinále Ligy majstrov 2014/2015 proti FC Barcelone za červenú kartu v osemfinálovej odvete na londýnskom Stamford Bridge, kde PSG aj v oslabení s Chelsea po predĺžení remizoval 2:2 a postúpil medzi elitnú kontinentálnu osmičku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články