Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovan predstavil nového šéfa realizačného tímu

Dušan Tittel je od utorka poverený vedením A-tímu futbalistov Slovana Bratislava.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Presné zloženie realizačného tímu úradujúceho slovenského majstra bude známe v najbližších dňoch. Mužstvo prvýkrát pod taktovkou Tittela trénovalo v utorok popoludní. Vo funkcii nahradil odvolaného kouča Jozefa Chovanca, informovala oficiálna stránka Slovana.

"Vedenie klubu ma poverilo, aby som zostavil realizačný tím, s ktorým budem pracovať do konca jarnej časti sezóny. Dnes večer alebo v najbližších dňoch nás čakajú rozhovory s potenciálnymi kandidátmi. Budeme chcieť spolupracovať predovšetkým s trénermi, ktorí majú k Slovanu blízko ako Ondrej Krištofík, Ladislav Pecko, Marián Zeman, Vladimír Kinder či Szilárd Németh. Niektorí z nich už v štruktúrach nášho klubu pôsobia. Musíme zvážiť, či je vhodné vytrhnúť ich od súčasných tímov," uviedol v utorok Tittel, ktorý naďalej zostáva aj vo funkcii generálneho riaditeľa Slovana.

Nový šéf realizačného tímu pre skslovan.com dodal: "Zmeny na trénerskom poste nie sú príjemné pre žiadny klub. Aj my by sme boli najradšej, keby sme k nim nemuseli pristúpiť. Uvedomujeme si, že prebudovanie mužstva si žiada trpezlivosť. Žiaľ, dosahovali sme veľmi zlé výsledky a ani štýl našej hry nebol taký, ako sme si predstavovali. Káder však má kvalitu. Možno keby úvodný jarný zápas so Žilinou, v ktorom sme hrali veľmi dobre a mali sme veľa príležitostí, dopadol pre nás lepšie, dnes by bolo všetko inak. Odvtedy sa nám však nepodarilo naštartovať. Teraz musíme predovšetkým vrátiť hráčom stratené sebavedomie a zlepšiť herný prejav. Chcem, aby sme hrali s väčšou radosťou i väčšou zdravou agresivitou ako doteraz."

Slovan odvolal Chovanca i jeho asistenta Horsta Siegla začiatkom týždňa po nedeľňajšej domácej prehre 1:3 s Trenčínom v rámci 24. kola futbalovej Fortuna ligy 2014/15. Už v sobotňajšom derby na pôde Spartaka Trnava tak nastúpia hostia z Bratislavy pod taktovkou nového trénera. Chovanec pôsobil v Slovane od októbra minulého roka. Mužstvo viedol v 21 súťažných zápasoch, v ktorých dosiahol bilanciu 9 víťazstiev, 1 remízu a 11 prehier. Slovan je deväť kôl pred koncom sezóny v ligovej tabuľke až na piatej pozícii s minimálnou šancou na obhajobu majstrovského titulu, keď na vedúci Trenčín stráca 15 bodov. Navyše stroskotal už vo štvrťfinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články