Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tento týždeň semifinále pohára, už bez obhajcu

Semifinále už bez obhajcu z Košíc, Trenčín proti Bystrici favoritom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Už bez obhajcu trofeje MFK Košice pokračuje 46. ročník Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2014/2015 vo futbale v utorok a v stredu (7. a 8. apríla) úvodnými semifinálovými zápasmi. Dunajská Streda, ktorá vo štvrťfinále vyradila Košičanov, hostí na svojom štadióne Senicu. Na druhý deň Trenčín v pozícii obrovského favorita privíta Banskú Bystricu, posledný tím fortunaligovej tabuľky.

DAC mal na prípravu o deň viac ako Seničania, keď ligový duel so Spartakom Trnava odohral už v piatok. S "bílími andelmi" však prehral 0:1 po rýchlom góle Jána Vlaska. V oveľa lepšej nálade na Žitný ostrov pricestujú Seničania, ktorí cez víkend v lige deklasovali Duklu Banská Bystrica 4:0. "Sústredíme sa na pohárový zápas. Je to pre nás priorita. Už keď sme sa dostali tak ďaleko, túžime ísť ešte ďalej a zahrať si finále. Z prvého zápasu chceme priviezť dobrý výsledok," citovala brankára Michala Šullu oficiálna internetová stránka FK Senica.

Banská Bystrica sa pokúsi proti Trenčínu, ktorý v nedeľňajšom ligovom šlágri zdolal 3:1 bratislavský Slovan a vrátil sa na čelo tabuľky, obstáť so cťou. Kvalitatívny rozdiel medzi oboma mužstvami je priepastný, silu Trenčanov navyše znásobuje v ich domácom prostredí umelý trávnik.

Slovenská pohárová súťaž má od tohto ročníka nový model. Cieľom a zámerom Slovenského futbalového zväzu (SFZ) bolo jej zatraktívnenie a rozšírenie pohárového futbalu aj do nižších súťaží v rámci regiónov. Súťaž hrá, resp. hralo takmer 180 klubov.

Semifinále sa hrá na dva zápasy, odvety sú na programe 21. apríla. O postupujúcom tíme rozhoduje vyšší počet bodov získaných z oboch stretnutí a následne lepší gólový rozdiel z oboch stretnutí, vyšší počet dosiahnutých gólov na ihrisku súpera, resp. jedenástkový rosztrel (nepredlžuje sa - pozn.).

Finále sa uskutoční 1. mája v Poprade.

Program 1. zápasov semifinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2014/2015:

utorok 7. apríla o 18.00 h DAC Dunajská Streda - FK Senica (rozhodujú Vlk, Benko, Petríček)

streda 8. apríla o 17.30 h AS Trenčín - Dukla Banská Bystrica (rozhodujú Michlian, Bednár, Jankovič)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články