Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bayern vyhral v Dortmunde, Leverkusen rozdrvil Hamburg

Bundesliga - 27. kolo
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Bayernu Mníchov zvládli sobotňajšie derby 27. kola nemeckej bundesligy, keď na trávniku veľkého rivala Borussie Dortmund zvíťazili 1:0. O jediný gól kvalitou len priemerného stretnutia sa postaral bývalý kanonier "žlto-čiernych" Robert Lewandowski. Úradujúci šampión pomohol ziskom troch bodov k novému historickému míľniku svojmu trénerovi Pepovi Guardiolovi, ktorý v rekordnom čase zaznamenal už päťdesiaty bundesligový triumf. Potreboval na to 61 zápasov, kým legendárny Udo Lattek v roku 1972 až 78.

Bayernu chýbalo v derby niekoľko kľúčových hráčov vrátane oboch produktívnych krídelníkov, Francka Riberyho a Arjena Robbena. Úvod duelu sa niesol vo veľmi opatrnom tempe a veľa vzruchu nepriniesol. Viac emócií vniesla do duelu až séria žltých kariet po štvrťhodine hry, no s blížiacim sa záverom polčasu Bayern prebral hernú iniciatívu a v 36. minúte napokon gólovo udrel. Robert Lewandowski ustál súboj v strede poľa, krížnou prihrávkou vysunul Thomasa Müllera, ktorého vyrazenú strelu následne doťukol poľský kanonier do siete.

"Bavori" začali v druhom dejstve brániť tesný náskok a stretnutie tak naďalej pokračovalo len v priemernej kvalite. Až v 61. minúte sa po pravej strane dostal do šance Marco Reus, ale tvdou strelou trafil len bočnú sieť. Bayern naďalej kontroloval priebeh stretnutia pozornou hrou v defenzíve. Jürgen Klopp sa snažil svojich hráčov podporiť vyslaním Henricha Mchitarjana a Šinžiho Kagawu na trávnik, ale Borussii nepomohol ani tento ťah. Napriek tomu sa domácim hrdinom mohol stať v 88. minúte Reus, jeho excelentný priamy kop však zázračne jednou rukou udržal pred bránkovou čiarou Neuer.

Futbalisti VfL Wolfsburg triumfovali nad posledným VfB Stuttgart 3:1. Dvomi gólmi sa pod "povinný" triumf domácich podpísal Ricardo Rodriguez, tretí presný zásah pridal Andre Schürrle. Wolfsburg stráca z druhej priečky na vedúci Bayern priebežne už desať bodov.

Bundesliga - 27. kolo:

Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05 0:0

Borussia Dortmund - Bayern Mníchov 0:1 (0:1)
Gól:
36. Lewandowski

Eintracht Franfurkt - Hannover 96 2:2 (1:0)
Góly:
27. Madlung, 54. Aigner - 68. Marcelo, 82. Ya Konan

SC Freiburg - 1. FC Kolín 1:0 (1:0)
Gól:
37. Frantz

Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 1:4 (1:3)
Góly:
31. a 51. Herrmann, 26. Kruse (z 11 m), 36. Raffael

Bayer Leverkusen - Hamburger SV 4:0 (2:0)
Góly:
7. a 63. Castro, 44. a 56. Kiessling

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 3:1 (1:1)
Góly:
41. a 65. Rodriguez (prvý z 11 m), 76. Schürrle - 44. Hamik

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články