Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Marek Hamšík nečakane ukončil hráčsku kariéru

Obrovská strata pre slovenský futbal. Líder talianskeho SSC Neapol a slovenskej reprezentácie Marek Hamšík ohlásil po prípravnom zápase s Českom koniec aktívnej hráčskej kariéry.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Za náhlym ukončením kariéry stoja zdravotné problémy. „Z minutáže, ktorú mám v Neapole i z formy, akú ste videli v reprezentačnom drese, ste asi už pochopili, že niečo nie je v poriadku,“ reagoval Marek Hamšík na našu otázku ohľadom zdravotného stavu. „Som rád, že ste otvorili túto tému, sám som chcel zorganizovať tlačovú konferenciu. Som ale skromný, zaobídem sa aj bez toho,“ dodal jedným dychom 27-ročný stredopoliar.

Rodák z Banskej Bystrice ukončil kariéru pre pretrvávajúce problémy s kolenami. „Ťaží ma to pri behu, práci s loptou, prakticky pri čomkoľvek. Vrcholovú futbalovú úroveň už mám za sebou, bolo by zbytočné a asi aj nebezpečné pokračovať s futbalom. Zdravie by malo byť pre každého prvoradé, preto som sa rozhodol skončiť futbalovú kariéru,“ prekvapil Hamšík.

Koniec Hamšíkovej kariéry prirovnávajú slovenské futbalové osobnosti k smrti Petra Dubovského. Tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák odmietol situáciu komentovať, sľúbil však, že si na svojho zverenca pripije.

Marechiaro, ako slovenského reprezentanta v Neapole prezývajú, ukončil kontrakt s klubom ešte pred reprezentačným zrazom. Aj po skončení kariéry chce však byť blízko k futbalu. „Bola by škoda nevyužiť skúsenosti, ktoré som doteraz nazbieral, preto som poslal pár žiadostí o zamestnanie do kaderníctiev a tetovacích salónov,“ uviedol s vážnou tvárou Hamšík.

Napriek tejto smutnej správe vám redakcia Futbalového sveta želá čo najveselší prvý apríl.

Zdieľajte:
Autor: Mišo Iks
Zdroj informácií: 1. apríl

Diskusia

Podobné články